Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Fogműtét hogyan zajlik?

Lovász márta kérdése:

Fogműtét hogyan zajlik?

Figyelt kérdés
Sajnos jobb felső 4-6fogam fogtöves,még nem volt ilyenem és kérdésem az lenne hogy hogyan zajlik,jővőhét kedden műtenek nagyon félek már most,előre is köszönöm

2012. máj. 18. 21:22
 1/5 anonim ***** válasza:
Fogtöves? Ez mit jelent pontosan?
2012. máj. 20. 21:09
 2/5 A kérdező kommentje:
Éphogy kilátszik a fogam,csak a töve van kint az innyem is ránőt szinte2nap mulva műtik,csak soha nem volt ilyenem,mégis milyen lehet
2012. máj. 20. 22:59
 3/5 anonim ***** válasza:

Első vagyok. El sem tudom képzelni, hogy milyen lehet ez, amit leírtál. Jó lett volna, ha kicsit bővebben megírod, mi a probléma, és mit szándékoznak az orvosok csinálni. Nem mondták el neked, hogy nagyjából hogyan fog zajlani a műtét? Helyi érzéstelenítéssel lesz? És egyáltalán mi a célja a műtétnek? Kiműtik a fogadat, vagy az ínyedet vágják vissza...? Ha jól értem, a fogad nem nőtt ki. Vagy letört, és már csak a "töve", majdhogynem a gyökere látszik ki? Nem adtál túl pontos infókat :(.

Akárhogy is, azt elmesélhetem neked, hogy nekem milyen fogműtétem volt. Nálam gyökércsonkolást csináltak kb 2 éve. Gyökérkezelt fog gyökerénél gyulladás alakult ki, így felvágták az ínyem oldalt, és csontfúróval, mindenféle borzasztó hangú eszközzel ügyködtek az ínyemben -lecsippentették a fogam gyökerét, és a gyulladást is kitisztították (elvileg... aztán most kiderült, hogy egy kis helyen megmaradt a gyökércsúcs, és további gyulladást generált... ki kellet húzni a fogam 2 hónapja, hogy' vesszenek meg... na, de nem ez a téma). Aztán összevarrták, és mehettem is haza. Otthon öblögetni kellett kamillateával, és óvatosan fogat mosni. 1-2 hét elteltével volt varratszedés.

Ez egész helyi érzéstelenítésben ment. Persze nem szimpla lidocain injekciót kaptam, hanem valami erősebbet (utána még órákig kemény és tök tompa volt az arcom, és pár napig duzzadt is maradt), és semmit sem éreztem. Efelől megnyugtathatlak. Tehát ha a fájdalomtól félsz, szerintem az nem lesz. Olyan szert adnak, hogy semmit sem érzel. Persze kellemetlen, hogy hallod a fúrókat, meg rezeg az arcod a nyomás alatt, de tényleg egyáltalán nem fáj.

Ahogy hallottam ismerősöktől, a legtöbb fogászati műtét hasonló módon szokott zajlani.

Ne félj, és kitartást majd!

2012. máj. 20. 23:33
 4/5 A kérdező kommentje:
Azt mondták feltárják,ennyit mondtak és sebész csínálja,olyan mintha letőrt volna a fogam teljesen csak az innyem látszik ha mosolygok,ha kinyitom a számat akkor látni kicsit a fogam:-(
2012. máj. 21. 10:20
 5/5 A kérdező kommentje:
elhalt fog,nem írtam bocsi,kihuzzák
2012. máj. 21. 10:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!