Léci meséljétek el az elejétől a végéig (szórol-szóra) hogy hogyan teszik fel a fogszabályzót!?
Kitömik tamponnal a szádat, hogy ne felfogja a nyálat. Aztán valami fültisztító pálcika szerűvel felvisznek egy folyadékot a fogaidra, hogy jobban tapadjon a ragasztó. Az asszisztens szépen adogatja a négyzet alakú brettereket, amit a fogorvos kb fél percig rányom a fogadra, miközben uv fénnyel világítják. (hasonlóan, mint a műkörmösnél) Nekem az első kezelés ezzel véget ért, azt mondták, hogy a ragasztónak száradnia kell, a hosszú, összekötő drótot csak később tették fel.
Ebben az esetben vegyél a dm-ben fogszabályozó viaszt, mert a berekettek, (amíg nincs az ív, és a gumi, amivel rögzítik) eléggé szúrják a szádat belülről.
Elsőként betesznek a szádba egy tágító szerű cuccot, h ne tudd összezárni a szádat, utána letisztítják a fogaidat, majd rávisznek egy kicsit savanykás kenetet, amit rajtahagynak pár percig, majd ezt lemossák, és utána jön az, hogy egyenként felteszik a breketteket (azok a pici négyzetek), amikor ezzel végeztek behelyezik az ívet.
Nekem tavaly vették le az állandót. Szerintem nagyon jó dolog a fogszabályzó, legalábbis az én fogaimat nagyon szépen rendbe hozta.
Ha van még valami egyéb kérdés, írj privit, szívesen válaszolok. :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!