Felül elölről a második fogam lehet rágófog?
Előző válaszoló, és tegyük fel, hogy impaktált a hármasa, hogy kerül abban az esetben a kettes helyére a négyes? :D
Kérdező, a kettes fogaknál viszonylag gyakori a rendellenesség, valószínűleg csak arról van szó, hogy nem megfelelően fejlődött, így hasonlíthat egy kisőrlőre is.
A 4-es fogam megvan mindkét felén, úgyhogy ez szerintem kizárt. A fog elölről úgy néz ki, mint ahogy normális esetben is kinéz, csak az alja olyan, mint egy kisőrlőé.
Amúgy érdekesek a fogaim, alul az 5. fogam, ami rágófog nem nőtt ki, tavaly húzattam ki a helyén lévő tejfogat a fogorvossal, mert kiesett belőle a tömés és azt mondta hogy már nem lehet többször betömni, mert a lyuk alján látszott az ínyem.
Fent a bal oldalon hiányzik az oldalsó metszőfogam, ennek a másik felén lévő párjáról tettem fel a kérdést. Itt szerencsére nem olyan feltűnő a hiányzó fog helye, mert valamilyen "csoda" folytán a mellette lévő szemfogam ennek a helyén nőtt ki, szóval a szemfogam helyén van a lyuk, így csak ha mosolygok akkor látszik.
Azt nem tudjátok, hogy mitől nem nőtt ki ez a két csontfogam? A fogorvostól ezt is kérdeztem, de azt mondta, hogy genetikai okok. Ez engem bővebben is érdekelne, mivel a családomban senkinek sem hiányzik egy foga sem. Olvastam már olyat is, hogy az embereknek ez a 2 foguk egyre gyakrabban nem nő ki, mert nincs rájuk szükség és az evolúció során az ember feje kisebb lesz, ezek a fogak pedig eltűnnek stb.
Legutóbb azt hallottam, hogy ez csernobil hatása. Mi az igazság?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!