Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Lyukas a fogam, félek orvoshoz...

Lyukas a fogam, félek orvoshoz menni (. )?

Figyelt kérdés
Egy hátsó fogam lyukas és már el kéne mennem fogorvoshoz, hogy betömjék, de nagyon félek elmenni. Az fáj ha valakinek betömik a fogát? mert azt hallottam hogy a legtöbb ember kér érzéstelenítőt, de én a tűktől is nagyon félek. És most az a kérdés hogy muszáj kérni mert nagyon fáj amikor így csiszolja (vagy nemtom mit csinál) a fogat, vagy anélkül sem fog fájni.köszi!

#fogorvos #lyukas a fogam
2012. máj. 7. 20:40
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Ha nem mély a lyuk ki lehet fúrni injekció nélkül is, ha mély akkor jobban jársz ha kapsz. De tényleg nem olyan rossz, szerintem kellemetlenebb élmény a fúró hangja az injekciónál.
2012. máj. 7. 20:43
 2/18 anonim ***** válasza:

Ez tipikusan az a helyzet, amikor be kell látnod, hogy el kell menni. Minél tovább vársz, annál nagyobb lesz a lyuk. Minél nagyobb a lyuk, annál nagyobb beavatkozást igényel. Minél nagyobb a beavatkozás, annál valószínűbb, hogy fájni fog.

Tehát menj el most, hogy később ne kelljen sokkal nagyobb beavatkozást végezni. Tudom, hogy vacak egy dolog, de muszáj :(

2012. máj. 7. 20:46
 3/18 anonim ***** válasza:

Hát képzeld el, én a múlt héten hosszas halasztgatás után elmentem. Lyukas volt.

Kérdezte, kérek-e érzéstelenítőt. Nevetett, mikor azt mondtam, hogy TERMÉSZETESEN. A tűt nem néztem, én is félek. Úgyis székben vagy, mi történhet? :) Matatott a számban, gondoltam magamban, mikor adja már be, nem bírok várni!!! Erre közölte, hogy jó, tíz perc zsibbadás. Nem is éreztem még az apró szúrást sem! Egyáltalán! A zsibbadás után pedig végképp semmit sem. Semmit.

Igazából a legszerencsésebb vagyok, egy aranykezű és aranySZÍVŰ fogorvosom a körzeti dokim.

2012. máj. 7. 20:48
 4/18 anonim ***** válasza:
én is nagyon félek,nekem két fogam is lyukas és le is tört az egyikből,elkéne mennem már nagyon de félek iszonyatosan,pedig már húzták is a fogam és hát azt is kibírtam,az injekció meg nem fáj annyira de én nem zsibbadtam el szerintem eléggé.
2012. máj. 7. 20:51
 5/18 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat...de nagyon valószínű hogy nem merek majd kérni szurit mert már 12 fogamat húzták ki ( fogszabályzó miatt, és persze ezek között volt tejfogis)és mindegyikhez kaptam szurit...sőt egyikhez 3-at is mert az orvos béna volt és mindig rossz helyre szúrta...annyira elegem lett a tűkből, és borzasztóan félek tőlük...egyébként a fogam még nem annyira lyukas hogy fályjon is csak már azért elég közel áll hozzá úgyhogy muszály lesz elmennem hogy ne legyen rosszabb :'(legalábbis kéne...de ...wáá :'( félek
2012. máj. 7. 20:55
 6/18 A kérdező kommentje:
meg én az érzéstelenítőt is utálom...így bizsereg és tök rossz érzés amikor a számhoz érek oda ahol el van zsibbadva :I
2012. máj. 7. 20:57
 7/18 anonim ***** válasza:
Hol laksz? Szívesen megadnám az én fogorvosom elérhetőségeit privátban. De nem Budapest.
2012. máj. 7. 20:57
 8/18 A kérdező kommentje:
és én sajnos érzem a tűt :'I
2012. máj. 7. 20:59
 9/18 A kérdező kommentje:
köszönöm de Debrecenben élek :)
 10/18 anonim ***** válasza:
Azért ez az orvoson is múlik!
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!