A bölcsességfogat minden esetben kihúzzák? A bölcsesség fogammal kínlódok most! Előtte ínyproblémám volt! Vagy van én már nem is tudom!
Ha egy kis kemény dudort érzel az ígyeden az utolsó fogad mögötti területen, akkor az a bölcsességfogad lesz. És ne aggódj, nem kell minden esetben kihúzni. Nekem pár hónapja nőtt ki, nincs azóta se semmi gondom vele.
Ha nagyon fáj az ínyed, akkor javaslom, egyél nyers sárgarépát és keményebb dolgokat, míg ki nem bújik a fogad. Mint a babák. Utána már nem lesz gond. Ha lázas leszel vagy nem tudod rendesen kinyitni a szádat, akkor mindenképp keress fel egy fogorvost. (Bár nekem azt mondták, hogy kezdődő szájzár ellen rágózzak ezerrel.)
26/l
Nekem az összes bölcsességfogammal gond volt, meg még 2-vel van is. Nincs elég hely, hogy kinőjenek, ezért ki kell műteni őket. Kettő már kinn van, és nekem akkor fájtak nagyon, amikor kezdtek volna kibújni, csak helyhiány miatt tolták a többi fogamat. :S
Elmentem fogröntgenre utána szájsebészetre, de ahogy kiszedték sokkal könnyebb lett meg ott nem is fájt. A szájsebészek értik a dolgukat, nem úgy mint a fogdokik. Szóval, szerintem kérj röntgenre beutalót, ott minden kiderül! :D
Első vagyok.
Akkor 1-2 héten belül kibújik.
Nem szimpla fogorvosnak kéne megnézni, hanem egy szájsebész szakorvosnak!
Lehet nem gond ha kinő de az is lehet, hogy igen.
Mert, ha nincsen elég hely megtolhatja a fogaidat, fogszabályozást meg gondolom nem szeretnél.
Látszólag(szerinted) elférhet, de egy szájsebész lehet erre mást mond.
Nekem is kiszedték a két alsót, mert muszály volt.
Az én orvosom jó szívvel tudom ajánlani ;)
Denteriőr fogászat
Dr. Matyasi Gábor szájsebész szakorvos
061-282-1835
(ha mész csak hozzá kérj időpontot!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!