Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » A bölcsességfogat minden...

A bölcsességfogat minden esetben kihúzzák? A bölcsesség fogammal kínlódok most! Előtte ínyproblémám volt! Vagy van én már nem is tudom!

Figyelt kérdés
de már fáj mindenem!nem tudom h az ínyem miatt vagy a böllcseeség fog miatt!A fogorvosok nem mondanak semmit!!mér ebből is elegem van!!mit tegyek?a fogam nem fáj!szerintem csak az ínyem ahol nő az a felesleges fog!!!!
2009. jún. 19. 12:19
 1/8 anonim ***** válasza:

Ha egy kis kemény dudort érzel az ígyeden az utolsó fogad mögötti területen, akkor az a bölcsességfogad lesz. És ne aggódj, nem kell minden esetben kihúzni. Nekem pár hónapja nőtt ki, nincs azóta se semmi gondom vele.

Ha nagyon fáj az ínyed, akkor javaslom, egyél nyers sárgarépát és keményebb dolgokat, míg ki nem bújik a fogad. Mint a babák. Utána már nem lesz gond. Ha lázas leszel vagy nem tudod rendesen kinyitni a szádat, akkor mindenképp keress fel egy fogorvost. (Bár nekem azt mondták, hogy kezdődő szájzár ellen rágózzak ezerrel.)

26/l

2009. jún. 19. 12:40
 2/8 anonim ***** válasza:
mióta fáj? mert a bölcsességfog ha nő, az tényleg nagyon kellemetlen:S nekem normálisan őtt volna csak fájt és inkább azt mondtam húzza ki, nem kell nekem plusz egy fog
2009. jún. 19. 14:09
 3/8 anonim válasza:

Nekem az összes bölcsességfogammal gond volt, meg még 2-vel van is. Nincs elég hely, hogy kinőjenek, ezért ki kell műteni őket. Kettő már kinn van, és nekem akkor fájtak nagyon, amikor kezdtek volna kibújni, csak helyhiány miatt tolták a többi fogamat. :S

Elmentem fogröntgenre utána szájsebészetre, de ahogy kiszedték sokkal könnyebb lett meg ott nem is fájt. A szájsebészek értik a dolgukat, nem úgy mint a fogdokik. Szóval, szerintem kérj röntgenre beutalót, ott minden kiderül! :D

2009. jún. 19. 14:35
 4/8 A kérdező kommentje:
nekem nem fáj a fogam csak feltorlódott az ínyem és az fáj ha a nyelvemmel hozáérek.
2009. jún. 19. 20:02
 5/8 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

Akkor 1-2 héten belül kibújik.

2009. jún. 19. 20:08
 6/8 A kérdező kommentje:
jaj!olyan sokára!már kinőtt 1 fogám már rég!de azt meg sem éreztem!remélem nem lesz ezzl sem semmi gond:)!!!!!köszi
2009. jún. 19. 20:14
 7/8 anonim ***** válasza:

Nem szimpla fogorvosnak kéne megnézni, hanem egy szájsebész szakorvosnak!

Lehet nem gond ha kinő de az is lehet, hogy igen.

Mert, ha nincsen elég hely megtolhatja a fogaidat, fogszabályozást meg gondolom nem szeretnél.

Látszólag(szerinted) elférhet, de egy szájsebész lehet erre mást mond.

Nekem is kiszedték a két alsót, mert muszály volt.

Az én orvosom jó szívvel tudom ajánlani ;)

Denteriőr fogászat

Dr. Matyasi Gábor szájsebész szakorvos

061-282-1835

(ha mész csak hozzá kérj időpontot!)

2009. jún. 20. 01:06
 8/8 A kérdező kommentje:
MIskolcon kellene jó szájsebész!
2009. jún. 20. 08:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!