Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Miért lehet folyton aphtám és...

Miért lehet folyton aphtám és mit lehetne ellene tenni?

Figyelt kérdés
Gyakorlatilag mire elmúlik az egyik, már ki is alakul a következő. Sokszor alig tudok enni miatta. Most is van egy elég nagy, egész nap fáj. Valakinek van valami ötlete mit lehetne tenni?
2009. jún. 18. 20:41
 1/5 anonim ***** válasza:
Olajos magvak??
2009. jún. 18. 21:37
 2/5 anonim válasza:
Szia.Sajnos nem sok mindent tudsz vele kezdeni.A gyógyszertárban tudnak ugyan ajánlani egy oldatot rá, de a gyógyulása így is sokáig tart.Nekem is 2 hétig szokott a számban lakmározni.Tényleg nagyon fáj, meg csíp,nehéz tőle enni.Én utánaolvastam, hogy mitől lehet.Lehet vírusos eredetü is meg ott lehet a szervezetedben mint másnak a herpesz.Igazábol még az orvosok sem teljesen ismerik a kialakulásának okait.Én kerülöm a diót, a sósmogyorót mert ezektől tuti kijön.Viszont előjöhet a stressztől is.Nekem gyerekkoromban nagyon sokat volt, mostanában ritkábban.Néha érdemes utána érdeklődni patikában, herbáriában, hátha feltalálnak rá valamit.Addig is kitartás mást nem tudok javasolni.
2009. jún. 20. 17:11
 3/5 anonim ***** válasza:

:( Én is ebben a cipőben járok, tudom mire gondolsz.

Nagyon szar és tényleg nem sokat tehetsz ellene. Ha igyekszel változatosan, egészségesen táplálkozni és vitaminokat szedsz az megerősíti az immunrendszered és ha nem is múlik el, de talán ritkábban jön elő. Igyál eleget és soha ne igyál semmit más után, mindig legyen saját poharad/tányérod/késed villád. Használj olyan fogkefét, aminek a hátával a nyelved is le tudod dörzsölni.

Ha mégis előjön, talán a Glycosept oldat és a Mundisal gél a leghatásosabbak.

2009. okt. 31. 09:46
 4/5 anonim ***** válasza:
Jah és mindig tisztísd meg alaposan a fogkefédet! Törekedj rá, hogy minél kevesebb baci legyen a szádban, ügyelni kell a higiéniára.
2009. okt. 31. 09:49
 5/5 Mechengineer válasza:

Én már 6 hónapja tünetmentes vagyok!

Trükköm:

Elkezdtem edzeni, sportolni heti több alkalommal(napi, akár)

Sportolóknak/testépítőknek szánt vitaminokat eszek.

napi 2 liter víz minimum.

Cukros üdítők nagyon ritkán.

Bőséges, változatos táplálkozás.

Gyümölcsökkel.

Nyugodtan iszok most már bárki után.

Régen havi rendszerességgel kiújult a számban mindig máshol többszörösen az aphta.

Az elején még corsodyl kellett ,hogy gyorsabban múljon el a fekély.

vitaminok szedését és edzést követően 2 hónapig folyamatosan csökkenve jelentek meg , végül kimúltak, tünetmentesség után corsodyl-t még nyomattam 2-3 hétig napi 2 szer legalább.

5 hónapja ugyan az a fogkefém :D semmi bajom, pedig azóta került a számba vízipipa közösből, mások után simán iszok.

Ha nem felejtem el , majd írok fél év múlva megint :D

2013. jan. 5. 01:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!