Miért lehet folyton aphtám és mit lehetne ellene tenni?
:( Én is ebben a cipőben járok, tudom mire gondolsz.
Nagyon szar és tényleg nem sokat tehetsz ellene. Ha igyekszel változatosan, egészségesen táplálkozni és vitaminokat szedsz az megerősíti az immunrendszered és ha nem is múlik el, de talán ritkábban jön elő. Igyál eleget és soha ne igyál semmit más után, mindig legyen saját poharad/tányérod/késed villád. Használj olyan fogkefét, aminek a hátával a nyelved is le tudod dörzsölni.
Ha mégis előjön, talán a Glycosept oldat és a Mundisal gél a leghatásosabbak.
Én már 6 hónapja tünetmentes vagyok!
Trükköm:
Elkezdtem edzeni, sportolni heti több alkalommal(napi, akár)
Sportolóknak/testépítőknek szánt vitaminokat eszek.
napi 2 liter víz minimum.
Cukros üdítők nagyon ritkán.
Bőséges, változatos táplálkozás.
Gyümölcsökkel.
Nyugodtan iszok most már bárki után.
Régen havi rendszerességgel kiújult a számban mindig máshol többszörösen az aphta.
Az elején még corsodyl kellett ,hogy gyorsabban múljon el a fekély.
vitaminok szedését és edzést követően 2 hónapig folyamatosan csökkenve jelentek meg , végül kimúltak, tünetmentesség után corsodyl-t még nyomattam 2-3 hétig napi 2 szer legalább.
5 hónapja ugyan az a fogkefém :D semmi bajom, pedig azóta került a számba vízipipa közösből, mások után simán iszok.
Ha nem felejtem el , majd írok fél év múlva megint :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!