Akinek csontba csavarozott fogimplantátuma van, leírná,
hogy milyen volt a behelyezése?
Magán doki mondta, hogy ha gyulladás van akkor nem húz fogat, hiszen a gyulladás épp azt okozza, hogy hiába ad fájdalomcsillapító szurit, nem használ. Írnak fel antibiotikumot, az leviszi a gyulladást pár nap alatt és majd utána.
2012. máj. 28. 21:40
22/35 A kérdező kommentje:
Nekem se akarták először húzni. Koronás fog volt, amikor benézett a számba és megnézte a röntgent, mondta, hogy leszedi a koronát, utána szájsebészeten felnyitják az ínyt, kipucolják, aztán kapok új koronát.
Amikor lefeszegette a koronát, akkor derült ki, hogy menthetetlenül szanaszét szuvasodott alatta a fogam. Tükröt is adott, tényleg el volt feketedve - sajnos nem volt más lehetőség, ki kellett húzni.
Tavaly tömés esett ki egymás után kettő is, amit kb. 10 éve raktak be, úgy látszik ennyit bírt. A doki azt mondta az egyikre, hogy ezt már húzni kell ,mert nagyobb a lyuk mint a fog, már a tömést is alig tudja valami tartani, meg könnyen lehet már gyulladás is, mert már majdnem elérte az idegeket is.
2012. máj. 29. 08:58
24/35 anonim válasza:
Sziasztok,szerintem embere válogatja ki hogy éli meg,hogyan fogja fel,fájdalom küszöb...stb...Nekem már a negyedik implim van bennt,az első kettőnél izgatott voltam,pfu vágnak varnak szúri mi hogyan lesz,de én azt mondom abszolut nem horrorisztikus,max annak hangzik.Maga a beavatkozás nem fájt,másnap kicsit igen,de fájdalomcsillapítóval elviselhető.A 3-4-ik implinél már "bátor" voltam,másképp kezeltem másképp is éltem meg,ott már másnap mentem dolgozni,igaz odafigyeltem magamra.Most pedig a csípőcsontomból csontbeülteteésre várok,melyre két hét múlva kerül sor...:)
2012. jún. 9. 22:57
25/35 A kérdező kommentje:
A csípőcsontos hogy néz ki? Teljes altatásos műtét, bemetszés a csípőnél, majd ugyanígy felmetszik az ínyt, odatapasztják valahogy a csontot és azt is összevarrják meg a csípőnél is bezárják a sebet?
A csípőnél nem fog látszani a "horpadás" a csípőlapáton? (Egy rokonomnak csigolyát pótoltak onnan és neki látszik, bár gondolom ott több csontszövetre volt szükség.)
26/35 anonim válasza:
Pontossan,teljes altatásos,az orvosom szerint nem fog horpadás látszani,úgyanis belülről fog a csontból lefaragni.A műtét úgy másfél két órás lesz.Izgulok,sajna más megoldás nincs.Alul széle nincs a csontomnak,felül magassága,így nem lehet az impliket berakni,maradt a csontbeültetés.Majd ha túl leszek rajta bölcsebb leszek:)
2012. jún. 10. 20:27
24-es:
Nekem kettőt raktak be egyszerre és igen, délután rakták be és másnap már mentem dolgozni, nem volt semmi baj, elmondták mit nem szabad csinálni, de nem indokolja semmi, hogy otthon maradj. Persze irodai munkára értve a dolgot, rakodómunkásnak otthon kell maradni, mert nehezet sem szabad emelni utána. Az én papíromon az volt, hogy 7 napig ne egyek tejterméket és tejet, ne igyak alkoholt ,ne dohányozzak, ami amúgy is folyamatosan kockázati tényező, ne szívogassam a sebet stb.
2012. jún. 10. 22:02
Eltelt már vagy fél év az implantátumok berakása után, nem volt velük semmi gond, csak mikor kiszabadították őket az íny alól volt egy kis gond, kellett fúrni, faragi kicsit, mert ránőtt a csont, az kissé kellemetlen volt jó sok nagy adag szurit kellett adni, hogy ne fájjon, mikor elmúlt a hatása éreztem is a fejem, de nem volt vészes. Akkor belecsavartak egy fém csavart, aminek kilátszik a vége, meg harapdálni kellett valami gumi bigyót, lenyomatot vettek és ugye még egy hétig volt benne egy gyógyulási csavar, ami a doki szerint az ínyt formálja meg, hogy illeszkedjen rá a műfog. Ezt a héten vette ki, lenyomatvétel elöl-hátul, erre betett egy nagy csavart, majd visszarakta azt ,amit a múltkor rakott bele, elvileg jövő héten már készen lesz a műfog azt rárögzítik a kiálló csavarvégre és kész is van. Majd beszámolok róla.
2012. okt. 13. 22:12
Akik ide írtatokk, azóta is minden rendben az implantátumokkal? Évek óta gondolkozom, belevágjak-e.
2013. márc. 12. 13:15
Nálam eddig minden ok, majd egy éve bent van és jól működik, a műfog a legjobb dolog a világon, ugyanúgy működik mint az igazi viszont nem fáj.
2013. márc. 13. 16:14
Kapcsolódó kérdések: