Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Akinek csontba csavarozott...

Akinek csontba csavarozott fogimplantátuma van, leírná, hogy milyen volt a behelyezése?

Figyelt kérdés
Ki kellett húzni egy fogamat és ez javasolták pótlásként. Nagyon horrorisztikusnak tűnik a beavatkozás, ezért érdekelne, hogy mi a menete és ki hogy élte meg. Mennyi ideig tart, mennyire fáj?

2012. ápr. 10. 12:23
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
Van, de enyhébb mint tegnap, jegelem folyamatosan fájdalomcsillapítót már nem szedek, amikor csak tudom jegelem, fel van dagadva, de ez normális, remélhetőleg holnapra már javulni fog a helyzet.
2012. máj. 22. 16:24
 12/35 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy azért is erősebbek a tünetek, mert kettőt raktak be, nem egyet, de a neten néztem olyan műtétet is, ahol 10-et is betettek egy szusszra mikor teljes fogpótlást kellett csinálni, igazt azt már altatásban végezték.
2012. máj. 22. 16:26
 13/35 anonim válasza:
Nekem nem jött össze az implantátum, még jó, hogy csak eggyel próbálkoztam. Ki kellet a végén csavarni, nem gyógyult, fájt, 4 féle antibiotikum, szenvedések.......
2012. máj. 25. 08:12
 14/35 anonim ***** válasza:

Az enyém remekül funkcionál. Nincs valami alapbetegséged? Cukorbetegség, autoimmun, stb?

Ugyanakkor nagyon körültekintően kell kiválasztani a szájsebészt is, a rendelőt is, mert sok múlik a higiénián is. Nem biztos, hogy a legolcsóbb megoldás a jó.

2012. máj. 25. 14:38
 15/35 anonim ***** válasza:
48%
Már 6 napja bentvan, kedden varratszedés, a 4. napon már fájdalom sem volt egyáltalán, antibiotikumot még szedem, bár már abszolút tünetmentes vagyok de ha már megvettem akkor csak beveszem, bár eléggé gyógyszer ellenes vagyok, csak akkor veszek be gyógyszert ha muszáj, Cataflamot is csak az első nap használtam, mikor pokoli fájdalmaim voltak utána két napig mikor már csak mérsékelten akkor inkább jegeltem meg tűrtem. Viszont tegnap szembe jött velem egy jófajta hagymás-kolbászos rántotta és nem tudtam neki ellenállni és hát ugye a doki azt mondta 7 napig ne egyek semmiféle tejet meg tejterméket a tojásrántottában meg ugye van, utána azonnal fogat mostam, de hát 5 nap után már nem okozhat akkora gondot, koffeint nem ittam azóta se és mivel nem dohányzok nikotint sem, a doki szerint amúgy a dohányzás a legnagyobb kockázati tényező.
2012. máj. 27. 19:56
 16/35 A kérdező kommentje:

Fene, sajnos dohányzom.

Aki meg van elégedve a dokijával, esetleg privátban megadná az elérhetőségét?

Fontos hozzátennem, hogy fogorvos fóbiám van, úgyhogy kifejezetten óvatos, türelmes orvost keresek, akinek tapasztalata van a rémült, menekülni próbáló páciensekkel is :)

(A foghúzás is úgy nézett ki, hogy fél órát imádkoztak, hogy nyissam ki a számat, mert akkor ki is tudják húzni, én meg összeszorított fogsorral ráztam a fejem és próbáltam kiugrani a székből....)

2012. máj. 27. 20:52
 17/35 A kérdező kommentje:

Egyébként a bódításos fogászattal is szimpatizálok, inkább kicsit többet rászánok, csak minél kevésbé legyek magamnál...

Anyagilag inkább megerőltetem magam, csak simán menjen és se szenvedés (a szükségesnél több), se szövődmény ne legyen. Szóval nagyon megköszönöm, ha valaki ajánl fővárosi dokit/rendelőt. Ha esetleg árat is írtok, megköszönöm.

Egyébként foghiány melletti fogamra előbb kell egy koronát csinálni, mert sajnos a húzás után látták, hogy oldalról szuvasodik, így korona kell majd rá. Akkor és ott nem tudtak semmit se csinálni vele a mellette levő friss seb miatt.

2012. máj. 27. 21:00
 18/35 anonim ***** válasza:

Szia!

Én itt csináltattam a húzást meg az implantátumot is:

[link]

Én is félős voltam, köszönhetően a vidéki hentes fogorvosnak ,akihez még iskolafogászatban is menni kellett kötelezően. 14 voltam mikor már 4 fogamat ki akarta húzni mondván menthetetlen és hát olyan modora volt meg olyan kiállhatatlan, hogy a fogorvos szó hallatán már elkapott a reszketés. Ráadásul amire ő azt mondta, hogy menthetetlen azt egy másik doki még abban az évben simán betömte és 10 évig nem volt vele semmi baj.

Amúgy itt van éber szedálás is, de elég húzós árban (75 ezer asszem), de nem kell az, kapsz elég szuris érzéstelenítőt húzásnál is, tömésnél pl. semmit se éreztem, magánál az implantációs műtétnél sem, csak utána mikor kiment a fájdalomcsillapító fájt. A kettérepedt fog húzásnál igen ,mert hiába kaptam tisztes adagot, be volt gyulladva, így mit sem ért, de ha nagyon ragaszkodtam volna hozzá akkor írnak fel antibiotikumot, amit szedsz 3 napig és utána esnek neki addig lemegy a gyulladás a doki szerint az antibiotikum olyan mint mikor a rendőrségi razzia előtt végigvonul pár 100 skinhead a c_gánysoron. :) Amúgy az implantátiós műtétet Dr. Bátorfi Béla végezte nézz utána a neten eléggé elismert és nagy nevű valaki a szakmában, szó szeirnt azt mondta mikor a műtét előtt mikor be voltam fosva, hogy csak az injekció beadása fájdalmas, de ez olyan erős szer, hogy a fejedet átfúrhatnám keresztben azt se éreznéd. Amúgy igaza volt két implantátum kb. 15-20 perc alatt bement, a székből mikor felálltam csodálkoztam is ,hogy ennyi? Persze miután elmúlt a szuri hatása kegyetlenül fájt, de igazából aznap és másnap gázos csak és Cataflammal kezelhető.

2012. máj. 27. 23:31
 19/35 A kérdező kommentje:

Igen, nekem is a gyerekfogászom tett róla, hogy féljek a fogorvosoktól - szintén vidéki hentes volt. Érzéstelenítőt nem használt, cserébe üvöltözött velem, ha megmoccantam fúrás közben - mindezt 6-7 évesen. Élmény volt.

Inkább mélyen a zsebembe nyúlok, csak úgy bánjanak velem, mint úriember a szűzlánnyal...

Egyébként a kihúzott fogammal is három napig szenvedtem itthon, amikor már a Cataflam se hatott de már fényre, mozgásra, hangra, mindenre fájt az egész búrám, akkor berohantam az első non-stop fogászatra. Röntgenen mutatták, akkora gyulladás volt a gyökérnél, hogy majdnem átért az orrüregembe (felső fog). Sajnos ennyire parázok, hogy csak az elviselhetetlen fájdalom visz el fogorvoshoz.

A tűktől is félek, de maximum letépem a szék karfáját, amíg szorítom :)

2012. máj. 27. 23:48
 20/35 anonim ***** válasza:

Kérésre mielőtt beadja az injekciót bekeni egy zselével ,aminek olyan rágógumi íze van, ez jó hideg lehűti a területet így kevésbé fáj az injekció.

Igen a gyerekkori hentes fogorvosom ugyanilyen volt, 14 éves voltam mikor 3 fogat akart húzni mondván menthetetlenek. Egy másik szintén SZTK-s doki meg simán betömte mondta is, hogy hülyeség, ezek még élőek miért ne lehetne tömni? Nem is volt vele 10 évig utána semmi baj.

Az injekciót ha kibírtad utána már semmiség, az elég hatásos tompít minden fájdalmat, semmit se érzel. Persze miután kimegy a hatása már fájni fog ,de akkor már túl vagy rajta.

2012. máj. 28. 21:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!