1/4 anonim válasza:
Hát, jónak sajnos nem nevezhető. Nekem 12 évesen húzták ki az utolsó 4 tejfogam, annyira erősen kapaszkodtak, hogy a maradandó fog nem tudott kibújni, nem tudta kinyomni. Ennek következtében a maradandó fogak még az állkapocsban megnőttek, szerencsém volt, hogy ott is maradtak és nem jött ki mondjuk az orromon vagy a szájpadlásomon. Így egy kisebb műtéttel lehúzatták a maradandó fogakat és kaptam éjszakai fogszabályzót, hogy a többi fogam a helyén maradjon, amíg ezek teljesen a helyükre kerülnek. Azt mondta a fogorvosom, hogy 12 éves korban már nem szabad tejfognak lennie, mert csak bonyodalmakat okoz. El kéne menj egy panorámaröntgenre, hogy lássa a doki, hogy hol a maradandó fog, van-e egyáltalán és el lehessen kezdeni a rendbetételt. A tejfog nem olyan erős és időtálló, mint a maradandó és sajnos 40 évesen is gondolhat egyet a maradandó, és utat törhet magának bárhol.
2/4 A kérdező kommentje:
Most elkezdtem rettegni, de köszönöm a választ!
2012. ápr. 6. 18:39
3/4 anonim válasza:
Nekem 22 éves koromig volt tejfogam. Elmentem egy fogorvoshoz és egy pillanat alatt kikapta :) Semmi gondom nem volt belőle.
4/4 anonim válasza:
édesapámnak 40évesen huzták ki(mer takkor kezdtek lötyögni) az utolso két tejfogát....mögötte mellete benőtt a rendes foga is mondta a doki h igazábol ha nem zavar semmit meg nem fáj akkor maradhat amig ki nem hullik...esztétikailag nem egy szép dolog de egészságügyileg ha nem nyom semmit bőven elférnek...vagyis apumnak igy volt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!