Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mit csináljak még a fogaimmal?

Mit csináljak még a fogaimmal?

Figyelt kérdés
Nagyon romlanak a fogaim, lyukadnak, törnek. Vettem spéci fogkefét, kalciumot szedek és mégis. A doki nem mond semmi értelmeset, hogy mit csinálhatnék (gondolom így jobban jár...), de nem akarok 30 éves koromra fogatlan maradni! Van valakinek hasonló problémája?
2012. márc. 30. 23:16
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
igen, sajnos nekem. nekem doki azt mondta, genetika, összes felmenő női rokonomnak ilyen a foga, férfiaknak nem. sajnos már sok a koronám, de így ki lehet húzni, szépek, nem látszik, hogy betegesek.. mindenki hajlamos nálunk a gyors szuvasodásra. amit tehetsz, hogy nem évente, hanem fél évente jársz orvoshoz. ha az ínyed rendben van, nem fognak kipotyogni, max koronákat kell feltenni. ami mindenhogy jobb, mint egy kivehető protkó..
2012. márc. 30. 23:22
 2/15 anonim ***** válasza:
Hány éves vagy?
2012. márc. 30. 23:23
 3/15 anonim ***** válasza:
0%
szerintem b@szál be jól oszt veresd ki!
2012. márc. 30. 23:24
 4/15 A kérdező kommentje:
Ja, az lemaradt, hogy az ínyem is folyamatos gyulladásban van. Szedek rá Vitinne-t, attól néha jobb, de ettől félek a legjobban, hogy egyszer csak kiesik valamelyik. Koronám még nincs, csak tömi/pótolja őket, amíg lehet. Párat ki is húzattam inkább, mert nem maradt belőlük semmi, de csak hátul, ahol nem feltűnő. És nem félévente, hanem kb. 2-3 havonta járok dokihoz, mert mindig történik valami... :(
2012. márc. 30. 23:27
 5/15 anonim ***** válasza:
Vegyél plakk /lepedék/ festő tablettát, hogy kontrollálni tudd a fogmosásodat. Szét kell rágni, és a nyállal együtt szét kenni a fogaid összes felszínén. A régi lepedéket lilára, a friss lepedéket rózsaszínűre festi. Nos, ezt a festéket kell lemosni a fogaidról. Ha fogmosás előtt használod, látod, hogy hol lepedékes a fogad, ha fogmosás után, akkor azt látod, hogy hol maradt még lepedék a fogaidon. Használj még fogmosás után fogselymet is. A helyes használatára megtanít a fogorvosod.
2012. márc. 30. 23:28
 6/15 anonim ***** válasza:
érdekelne ez a plakkfestő! koronákról is le tudom sikálni? sajnos néha még a világoskék listerine szájvíz is látszik rajta 1-2 órán át :(
2012. márc. 31. 00:24
 7/15 anonim ***** válasza:

Használj elmex gélt+kérj meg egy fogorvost vagy asszisztenst, hogy mutassa meg a helyes fogmosás technikáját, mert ínygyulladásnak nem szabad lennie, ha helyesen mosol fogat.

A kálcium a fogaid szemponjából ilyenkor sajnos már semmit nem ér.

2012. márc. 31. 07:49
 8/15 anonim ***** válasza:
34%
A fogselymet pedig fogmosás előtt kell használni!
2012. márc. 31. 07:51
 9/15 anonim ***** válasza:
igen, le tudod mosni a koronáról, mert annak nem érdes, hanem sima a felszine. A fogselymet pedig fogmosás után használd!
2012. márc. 31. 09:08
 10/15 anonim ***** válasza:
52%

Ha utána használod, akkor annyit érsz el vele, hogy nem a fogközökben lesz a lepedék, hanem a fogad felszínén. Ugyanis a lepedék csak egy része marad a fogselymen, a többit csak kisöpröd a fogak felszínére.

Ha utána már nem mosol fogat, akkor az szépen ottmarad...

Ez hatalmas tévhit, hogy fogmosás után kell használni.

2012. márc. 31. 09:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!