Mindenkinek büdös a szája reggelente? Ez miért van?
Igen,ezen már én is sokat lamentáltam,pl,amikor filmekben látom,hogy fölébrednek reggel a szerelmesek,és csókolózni kezdenek:nekem mindig az jut róla eszembe,hogy nem zavarja őket egymás szájszaga??!!
S mivel a problémakört már elég rendesen körbejártam,azt is megállapítottam,hogy a kutyáknak és macskáknak is büdös a szája egy hosszabb zárt időszak után...A gyerekeknek viszont nem,hacsak nincs rossz foguk,akkor viszont az ő szájuk is nagyon büdös tud lenni!
Gondolkoztam azon is,hogy az ősembernek vajon volt-e szájszaga,de ott már elég összetett a dolog,ugyanis az,hogy mit tartunk büdösnek,az tanult,szerzett dolog,lehet,hogy ők nem is tartották rossz szagúnak,meg hát,lehet,hogy nagyon nem is csókolóztak...
Na,szóval a lényeg: szerintem mindenkinek van reggel szájszaga,kinek-milyen,és nyilván az is változó,hogy ki melyiket érzi kellemetlenebbnek! Az viszont nagyon rosszul lett "kitalálva",hogy a saját szájszagunkat,rossz lehelletünket nem érezzük meg sohasem!
hüh az ősembernek szerintem borzasztó büdös lehetett a szája, legalábbis a mai büdös-mérce alapján. azok a fura, talán alig megsütött húsok :S
nálunk a két macskának is tök külnböző szagú a szája, egyikük mindenféle kaját megeszik, a legolcsóbb konzervet is, a másik meg csak különleges tápot kaphat, neki mérföldekkel kellemesebb a szája szaga :))
én is a baktériumokat tudom a reggeli büdösségre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!