Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Kihúzzák a fogam nagyon fog...

Kihúzzák a fogam nagyon fog fájni? 14F

Figyelt kérdés
mire számíthatok?
2012. márc. 12. 18:37
 1/7 anonim ***** válasza:
Muszáj kihúzatni?
2012. márc. 12. 18:42
 2/7 A kérdező kommentje:
sajnos igen be van gennyesedve a gyökere
2012. márc. 12. 18:44
 3/7 anonim ***** válasza:
48%
Akkor szerintem jobban teszed, ha szájsebészetre mész. Próbáld meg. Ott igen jól tudják, hova kell adni az érzéstelenítőt. Pesti vagy?
2012. márc. 12. 18:47
 4/7 anonim ***** válasza:
Marhaság, bármelyik fogorvos ki tudja húzni, és mindegyik tudja, hova kell adni az érzéstelenítőt, ez a szakmájuk. Nem kell ide szájsebész. A húzás nem fog fájni, de amikor kimegy az érzéstelenítő 1-2 órával a húzás után, akkor utána igen, ezért ne felejts el felíratni fájdalomcsillapítót a fogorvossal, és váltsd ki hazafelé.
2012. márc. 12. 20:41
 5/7 anonim ***** válasza:

persze, kedves, mindegyik ki tudja húzni, nem is ezen volt a hangsúly.

Örülj neki, hogy neked mindegyik ki tudja húzni és nem félsz és nagy szád van.

Fogorvos és fogorvos között óriási különbség van.

A kérdező fél és megnyugtatásul írtam, persze tapasztalatból, hogy a szájsebészeten jobban dolgoznak általában.

2012. márc. 12. 20:47
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Csakhogy ez nem igaz. Van mindenhol jó meg rossz orvos, egy foghúzás fogorvosi alapfeladat, nem igényel szájsebészeti ellátást.

Húztak már nekem többször is, nem kérek elnézést érte, hogy nem félek.

Még valami: ha valaki kijavít, az nem azonos azzal, hogy nagy a szája. Lehet, hogy csak korrektebb információkat akar közölni. További szép estét!

2012. márc. 12. 20:52
 7/7 anonim ***** válasza:

Felesleges szájsebészt ilyesmivel zaklatni, én a helyébe visszaküldeném a beteget a fogorvoshoz. A foghúzás nem nagy művészet, bármelyik fogászaton megcsinálják. Gond csak akkor lehet, ha a fognak rendellenes gyökere van. Ebben az esetben a legprofibb fogorvos is követhet el hibát.

A legnagyobb fájdalom, amit érezni fogsz az az érzéstelenítő injekció. Húzás közben pedig nyomó-húzó-csavaró érzést fogsz érezni, amit egy 5 éves is simán kibír. A kezelés után még kb. 3 óráig tart a zsibbasztó hatása, utána kiürül. Ekkor felléphet némi fájdalom, kellemetlen érzés, de semmiképp sem olyan jelentős, hogy aggódnod kéne. Rövid idő alatt elmúlik és szerintem gyógyszert sem érdemes bevenni rá.

2012. márc. 13. 08:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!