Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Aftát mivel lehet gyógyítani...

Aftát mivel lehet gyógyítani és mi okozza ezt?

Figyelt kérdés

2012. márc. 12. 11:37
1 2
 11/16 JennyR ***** válasza:

Ami nálam bevált: az aloe vera. Vírus, baktérium és gombaölő hatású. Napi 2-3 kezeléssel 3-4 nap alatt elmúlik. Azelőtt bármivel kezeltem, minimum 1 hét volt.

Én flp first-öt használom.

2012. márc. 31. 08:58
 12/16 anonim ***** válasza:

15 éve keresgéltem a neten angolul, azt írta egy Usa gyógyász: a fogorvosok nem jól kezelik ezt, mert az ezüst nitrát amit ráraknak az nem a legjobb kezelés! Akkor már inkább házilag valami propolisz, vagy aloe koncentrátum!

Nekem húzták a fogamat, és felsértették mellette az az inyt avval vaspélcával, és tíz napig fájt, nem a foghúzás hanam az afták amik lettek.

2015. febr. 10. 10:01
 13/16 anonim ***** válasza:

Az aftát általában vashiány okozza

Mi okozza az afta kialakulását? A mindig visszatérő afta oka nem teljesen ismert. Az aftát feltehetően vashiány vagy bizonyos élelmiszerekkel szembeni érzékenység, pszichés terhelés, esetleg szájüregi mechanikai sérülések (például éles fogszél) okozzák. Családi halmozódás is megfigyelhető. Eddig nincs arra vonatkozó bizonyíték, hogy az aftát vírusok vagy baktériumok okoznák. A legtöbb ember, akinek aftája van, teljesen egészséges, ám nagyon ritkán különböző betegségekkel állhat összefüggésben, ilyen például a Bechterew-kór.

2015. febr. 10. 17:55
 14/16 anonim ***** válasza:

Így kezeld az aftát!

Pálinkás öblögetés és ecsetelés

A legegyszerűbb és valószínűleg legelterjedtebb kezelési módszer a pálinkás fertőtlenítés. Az alkohol elpusztítja a sebben lévő esetleges kórokozókat, és segíti az afta gyógyulását. Esténként öblögethetsz egy kupica pálinkával, reggel azonban tanácsosabb egy fültisztító pálcikát mártani az üvegbe, és ennek segítségével ecsetelni a szádban keletkezett aftát.

2015. febr. 10. 17:57
 15/16 anonim ***** válasza:
én hubertuszal (egy kanál) azzal öblögetem a szájüreget. Bár ritkán jön ki de azonnal öblögetek
2015. febr. 10. 17:59
 16/16 anonim ***** válasza:
Nekem meg az a gyanúm, hogy olyan ez az egész, mintha autoimmun lenne, kevés köze van a baktériumokhoz, ezért az alkoholos oldat se alegjobb kezelés.
2015. febr. 10. 21:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!