Vajon mi lehet a problémám? (fog)
Van rá gondolatom, de hogy pontosan mi, és mi a teendő, mit kell majd vele csinálni azt nem tudom. Szóval a történet:
Pénteken délelőtt ettem rántott húst rizzsel, majd mielőtt indultam volna haza megmostam a fogam. Később útközben elkezdődött egy enyhe fogfájós érzet, de tényleg csak nagyon gyenge. Estére már egyre jobban. Az éjszaka 02:30-tól már aludni sem tudtam. Fogkrémet kentem a fájósra, mert az valamelyest jó volt, enyhített. Még ezt párszor megcsináltam, majd valamikor hajnalban elaludtam szerencsére. Másnap (szombat) már nem fájt a fog, csak ha erőszakoskodtam vele (pl, ráharapok, nyomkodom). Azonban a torkomtól föjjebb nem is duzanat, hanem inkább olyan enyhe fájdalom mintha duzzadt lenne. Érződöt köhögésnél, nyelésnél, és mikor tapogattam, nyomkodtam.
Mondom ez foggyulladás. Azonban anyu azt mondta, hogy lehet, hogy a betegségtől van. 1 hete kaptam el egy rövid időre ezt az influenzát (anyu is), és neki is ugyanott fájt, mint most nekem, még most is érzi magánál.
Ma reggel (vasárnap), mikor felkeltem, még erősebben érezhető a fájdalom a torkom felett, mint tegnap, illetve mintha már egy kicsit dagadtabb lenne az állkapcsomnál.
(Csak azon az oldalon fáj, amelyik oldalon a fájós fog volt pénteken.)
Linkelek egy képet, hogy hol:
Ezek után szerintem inkább a fog van begyulladva, mint a múlt heti betegség miatt.
Mi a teendő? a fogorvos mit fog valószínűleg csinálni? Mennyire okoz problémát, ha a jövő hét szombaton mennék orvoshoz?
Minél hamarabb fogorvos, hogy ne szenvedj.
A fogorvos levegőt fog majd fújni a fogaidhoz, hogy melyikkel van a probléma. Utána, lehet, hogy pici lyuk van rajta és betömi.
Az egy nyirokcsomó lesz.
De hogy a fogtól-e vagy az influenzától, azt csak orvos tudja megállapítani.
és ha influenzától? :-S hogy múlik el?
fel kel vágni a torkom?
Dehogy kell! :)
Túl sok bacit kell "szűrnie" a nyirokcsomóidnak, ezért dagadt be. Ha az influenzától van, akkor lassan el kellene múlnia, ha a fogad miatt, akkor amint elmúlik a foggyulladás, a nyirokcsomó is újra kicsi lesz.
Tehát mindenféleképpen spontán fog gyógyulni, nem kell szike meg semmi, max. antibiotikum a fogadra, de az sem feltétlen. :)
holnap megyek fogorvoshoz. ahogy így tudom gyökérkezelés lesz, mert eléggé nagy luk van rajta. ilyet szerintem ti még nem láttatok.
jó hát én voltam a hibás mert elhanyagoltam, de nem fájt sose.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!