Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mit tegyek, hogy ne ájuljak...

Vletty kérdése:

Mit tegyek, hogy ne ájuljak el foghúzáskor?

Figyelt kérdés
1 hete betömték a fogam, de mivel alatta nő a bölcsességfog ki kell húzni. Nagyon félek mindenféle orvostól, főleg a fogorvostól. Tömésnél is közel álltam az ájuláshoz, de a húzást biztos nem fogom bírni. Azt mondta sokáig fog tartani mert túl nagy a gyökere és szájsebész fogja végezni. Mit tegyek, hogy ne kapjon el a hisztiroham, sírás, ájulás stb..??

2012. márc. 1. 19:58
 1/9 anonim ***** válasza:
Semmit. Ez egy rutin dolog. Nekem már sajnos több fogamat kihúzták, de nem viselt meg semennyire. Az érzéstelenítés miatt nem is érzel semmit az egészből. Nem kell azt beképzelni, hogy ez egy dráma. Menj oda, ülj be a székbe, viselkedj úgy, mintha egy telejsen megszokott, rutin dolog lenne az egész!
2012. márc. 1. 20:05
 2/9 anonim ***** válasza:
Tereld el a gondolataidat arról, hogy a fogorvosi székben ülsz. Gondolj valami szépre.Lélegezz mélyeket, és számolj 100-tól visszafelé. Vigyél magaddal sétáló magnót. A zene elnyomja a fúró hangját. Állapodj meg a fogorvossal valamilyen kézjelzésben, amivel tudathatod, hogy álljon meg. Kérd meg az orvosod, hogy a kezelés előtt magyarázza el, hogy mit csinál.
2012. márc. 2. 06:52
 3/9 anonim ***** válasza:

A tömött fogat húzzák, vagy a bölcsességfogat?

Kérj meg valakit, hogy menjen veled, és mondd el előre a dokinak, hogy ájulós vagy, félsz, stb.

2012. márc. 2. 19:23
 4/9 A kérdező kommentje:
a tömött fogat húzzák, a bölcsességfog miatt :) köszönöm a tippeket, jönnek velem, és az orvos tudja hogy ájulós vagyok, azt mondta ettől a foghúzástól csak neki kell félni nem nekem :)és garantálta hogy nem fog fájni, maximum sokáig tart..
2012. márc. 2. 22:38
 5/9 anonim ***** válasza:
Miért nem a bölcsességfogat húzzák? O.o
2012. márc. 2. 22:38
 6/9 A kérdező kommentje:
Mivel az még csak a fogak alatt nő, kihúzzák ami fölötte van és rossz, hogy a bölcsességfog kinőhessen.
2012. márc. 4. 12:15
 7/9 anonim ***** válasza:
Ez érdekes :] Azt hittem ilyen esetben inkább a bölcsességfogat szedik ki, mert az szokott galibát okozni.
2012. márc. 4. 12:57
 8/9 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy utána azt is ki kell húzni. Egyenlőre megpróbálják megmenteni. :)
2012. márc. 4. 15:22
 9/9 anonim válasza:

De jó neked, nekem nem tudják tömni a fogam mivel annyit nevetek hogy a fogorvosnak abba kell hagynia a fúrást :D :D

Ha abbahagyom, folytatja, de megint rám jön a görcs :D

2012. márc. 12. 12:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!