Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » A csontfogaknak szabad mozogniuk?

A csontfogaknak szabad mozogniuk?

Figyelt kérdés

Azt vettem észre,hogy a csontfogaim minimális mértékben mozognak.

Ez normális?

2012. febr. 22. 20:57
 1/6 anonim ***** válasza:
53%
Nem. Nézesd meg. Valószínű, hogy fogágybetegség. Annak meg több oka is lehet. Egyebek mellett cukorbetegség kísérője is lehet.
2012. febr. 22. 21:03
 2/6 anonim ***** válasza:
Igen teljes mértékben. Persze attól is függ, hogy mekkora erőhatástól mozognak. Másként törnének
2012. febr. 22. 21:05
 3/6 A kérdező kommentje:
Hát hogyha egy másik fogamat hozzáérintem az egyikhez,és odateszem a kezem,akkor érzem,hogy mozog.De csak kicsit,mint már mondtam.
2012. febr. 22. 21:10
 4/6 anonim ***** válasza:

Nem szabad mozogniuk, és ne is piszkáld, nehogy méginkább kilógósodjon. Nézesd meg fogorvossal, lehet vitaminhiány, vagy valamilyen ínybetegség és ha elhanyagolod, végső esetben kihullhatnak a fogaid.

Időnként nekem is mozog icipicit pár napig, ha mondjuk túl erősen mosom meg vagy a fogselyemmel megrántom vagy ilyesmi. De ha tartósan mozog, pláne úgy, hogy nem érte semmiféle külső hatás ami ezt indokolná akkor ott komolyabb probléma van.

2012. febr. 22. 21:22
 5/6 A kérdező kommentje:
A fogíny erősítéséhez milyen vitamin szükséges?
2012. febr. 23. 05:59
 6/6 anonim ***** válasza:

Ha valamilyen betegség okozza nem elég a vitamin, fogorvos is kell.

Általában ha multivitamint szedsz akkor az megoldja a problémát, de van külön a fogínyhez való termék is a vitinne.

Itt a weboldaluk, a tv-ben is reklámozták, patikákban kapható:

[link]

2012. febr. 24. 17:47

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!