Akik rettegtek a fogorvosi kezeléstől, végül találtak
olyan fogorvost, aki miatt ez elmúlt ez a rossz érzés?
Vegyél be egy Valeriána relaxot kezelés előtt. Nekem pánikbetegségem lett a fogorvostól.
2012. febr. 15. 23:50
Én több mint tíz évig szabályosan rettegtem a fogorvostól, kb halálfélelmem volt. Aztán valahogy rávettem magam, hoyg elmenjek egyhez, akit agyondicsértek és már egyáltalán nem félek. Jó, első alkalommal a váróban még mindig rettegtem, meg amikor bementem is, de pozitív csalódás volt hogy egyszer milyen normális ember (az én szememben a fogorvos eddig a baltásgyilkos kategória volt), másrészt hogy nem is fáj, amit csinál! Szóval le lehet győzni a rettegést, csak meg kell találni a megfelelő dokit.
Ha esetleg leírod, hogy merre laksz, szerintem tudunk ajánlani párat.
2012. febr. 16. 17:29
13/19 A kérdező kommentje:
Én Budapesten lakom a 7. kerületben.
:)
Nekem a gyökérkezelés volt a rémálmaim netovábbja, de találtam egy nagyon jó, precíz és alapos dokit és azóta felőlem velem bármit csinálhatnak, nem félek és már máshova is el merek menni, pedig kellemetlen tapasztalatok mindig vannak. Legutóbb az egyik nagy orvosi egyetem fogászati klinikáján jártam és nagyon rendesek voltak. Úgy vagyok vele, hogy az emberi igényesség fokmérője az is, mennyire óvjuk a fogainkat. Tinikoromban a saját hülyeségem és a parám miatt elvesztettem egy fogamat, azóta mindig ez lebeg előttem: ha probléma van valamelyik fogammal, már keresem is a fogorvost a közelemben és haladéktalanul elmegyek hozzá.
2012. febr. 20. 15:08
15/19 anonim válasza:
Mindig is rettegtem. És az okok is megvoltak rá.
Van pár tapasztalatom:
Pl.: a kedves sulifogorvos akinek a tömése 2 nap után kiesik és mosolyogva fúrja és tömi ugyanazt a fogat 5x-re, a 40ezer forintokkal lehúzó magánorvosig, aki gyökérmaradványokat hagy az 1 óráig tartó gyötrelmes foghúzás után.. :S
Bécsbe költöztem, és megtaláltam egy fogorvos-szájsebész házaspár praxisát, akik MAGYAROK.
Hogy lehet, hogy gyökértömést, fúrást, sima tömést, csiszolást stb. mindenféle fájdalomcsillapítók nélkül és fájdalommentesen, gyönyörűen megcsináltak? Alkalmanként 15-20 percnél többet sosem ültem a székben. És eddig minden kezelésemet lefedte a biztosításom!
Talán jobbak az eszközök, vagy az anyagok? .. nem tudom, mindenesetre Mo.-ra nem szívesen mennék vissza fogorvoshoz.
2012. márc. 17. 15:19
16/19 A kérdező kommentje:
Hát ez tényleg érdekes...
17/19 anonim válasza:
én is féltem mert suli orvos úgy tömte be hogy fájt és kiesett 3 évig el se mentem de most elmentem és nagyon féltem elsőnek megbeszéltünk mindent féltem de már mióta többször vagyok nála a saját fogorvosnál már nem félek sőt már bátran bemegyek és már észre se veszem hogy fogorvosnál vagyok beadja injekciót utána elzsibbad és betömi egyáltalán észre se veszem sőt el vagyok vele
2012. márc. 23. 10:42
Én is nagyon rettegtem tőle mindig is sírtam ha meghallottam a fogorvost, sajnos meg is látszik az eredménye szinte már alig van fogam. Nagyon féltem én is tőle, de mára már ha elkezd fájni inkább elmegyek mint hogy szenvedjek vele. Mikor először elmentem 2 éve 20 éves voltam és volt egy fogam vagyis csak a töve ami begyulladt akár mit csináltam vele nem múlt el aztán elmentem kaptam rá gyógyszert nagyon aranyos itt a körzeti doktor szedtem akkor egész hétig és utána hétfőn kihúzta, de nem fájt lement a gyulladás is róla meg se éreztem az egészet. Azóta megfogadtam ha letörik a fogam inkább elmegyek kihúzatni mint hogy begyulladjon és szenvedjek vele. Szóval azóta is járok hozzá, elég sok fogam is hiányzik, meg sok tömött van, mindig betömettem amit csak lehetett megcsinált. Én szeretek hozzá járni, mondjuk már vagy 20 szor tuti voltam nála, és már nem sírok a székbe mint régen. Szerintem csak egy jó doki kell hozzá, aki jól elérzésteleníti a fogat, ha húz ha töm, és akkor nem fogsz tőle félni. :) Jó néha parázok főleg most mert mivel sok fogam hiányzik meg néha fáj is elöl a fogam akkor lehet kiidegeli mivel még azt nem tudom milyen attól eléggé parázok is.
2012. ápr. 22. 12:20
De még mindig jobb így hogy sok fogam hiányzik mint ha rossz lenne, Az egyik ismerősömnek annyira rosszak a fogai, hogy az csak na. Már akkor is lehet látni, hogy ha beszél el van rohadva a foga elöl látszik is nagyon ráadásul 20 éves és lány. Elég szégyen, biztos ennyire fél a dokitól pedig nem kell::) tapasztalat:) ráadásul nálunk a körzeti doki ingyen csinálja a fogmegtartó kezeléseket(húzás, tömés, gyökérkezelés, fogkőeltávolítás) csak a pótfógakért és a koronáért kell fizetni. Én is nagyon megbántam már hogy nem mentem el időbe, mostmeg már hiába ha nem bírják a töméseket ez van. De hát a félelem nagyobb volt tőle. Igaz nálunk itt régebben másik doki volt és mindig beletörte a fogakat meg szó szerint kínozta az embereket, ez nem ilyen. :):) Még viccelődni is szokott ha töm vagy ha húz szóval nem kell tőle félni:):)
2012. ápr. 22. 13:07
Kapcsolódó kérdések: