Elkerülhetem még a gyökérkezelést? Nem szeretném ha
erre kerülne sor!
Figyelt kérdés
A két első frontogamat tömték. A jobb egyes egy pár nap múlva mindenre nagyon érzékeny lett és fájdogált is. A doki elmondása szerint oda nagyobb lyukat kellett fúrni és ez okozhatja, ha nem múlik, azonnal gyökérkezelés, de szerinte nem "olyan vészes" még... Ott helyben nem vállaltam ezt be, reménykedtem, hogy rendbejön. A röntgen semmit sem mutat, a fájás pedig tényleg ilyen kis 'lájtos'. Cataflamozok és Sensodyne rapid fogkrémet használok. Ez az érzékenység+fájás a napok múlásával csökken, úgy veszem észre, de még jelen van.
Mikortól kéne ezt gyökérkezelni? Más megoldás nincs? 18 évesen nem szeretnék egy elfeketedett fogsort máris :(
2012. febr. 11. 11:41
1/10 anonim válasza:
Az attól nem fog elsötétedni,de hova jársz valami paraszt sztk-hoz, mert azok szétbasszák jó rendesen. Gyökérkezelés meg nem fáj mert a jobb fogorvosok használnak olyat,hogy idegölö tömés amit 1-2 napig bent hagynak a fogban utánna meg mikor kiszedik a gyökeret nem fáj !!
2012. febr. 11. 12:09
2/10 A kérdező kommentje:
Sajnos elég drága orvoshoz járok. De akkorsem gondolom, hogy itt azonnal gyökérkezelni kéne. És de, elsötétedik a fog, rengeteggel találkoztam már. Nem a fájdalomtól félek, hanem hogy elvesztem a fogam.
2012. febr. 11. 12:34
3/10 anonim válasza:
Ha úgy érzed múlik a fájdalom,akkor tényleg várhatsz 1-2 hetet,de nem érdemes túl sokáig húnzi, mert ha begyullad sokkal rosszabb lesz. A gyökérkezelés meg egy fogmegtartó kezelés és egyátlaán nem törvényszerű,hogy elszürkülne a fogad utána, pláne nem egyik pillanatról a másikra. Nekem is van gyökérkezelt fogam, 10 éve gyökérkezelték,de nem színeződött el.
Fölösleges azért kockára tennei a fogad, pláne a frontfogakat,mert attól tartasz elszeneződik,mert arra is van megoldás: korona.
2012. febr. 11. 13:52
4/10 A kérdező kommentje:
Mára a fájdalom eltűnt, viszont az érzékenység megmaradt, de már az sem olyan erővel, mint 2 hete. Melegre nem érzékeny, a szobahőmérsékletű és cukros italokra igen. Úgy tudom, hogy ha melegre nem érzékeny, akkor nincs gyulladás. Meg olyat is hallottam, hogy tömött fog maradhat érzékeny. Elmúlhat ez még? És ugye nem szükséges a gyökérkezelés még?
2012. febr. 12. 09:50
5/10 anonim válasza:
Hát, ha érzékeny szobahőmérsékletű italokra akkor elég nagy a valószinűsége, hogy gyökérkezelni kellesz.
2012. febr. 15. 15:39
6/10 anonim válasza:
Az attól nem fog elsötétedni,de hova jársz valami paraszt sztk-hoz, mert azok szétbasszák jó rendesen. Gyökérkezelés meg nem fáj mert a jobb fogorvosok használnak olyat,hogy idegölö tömés amit 1-2 napig bent hagynak a fogban utánna meg mikor kiszedik a gyökeret nem fáj !!
Erről annyit, hogy nekem egy "nagymenő" magándoki cseszte el úgy a gyökértömésemet, hogy szájsebészeti műtétre kellett mennem és végül a "paraszt" TB-ellátáson hozták rendbe, kifogástalanul... (és mellesleg tájékoztatásul közlöm, nem a gyökeret szedik ki, hanem az ideget és a fogbelet...)
2012. febr. 20. 15:37
7/10 anonim válasza:
Az igen. Az cseszi el a fogadat ahol nem kevés pénzt otthagysz. Szép.
2012. febr. 20. 22:57
8/10 anonim válasza:
Konkrétan 29 ezer ft-ba fájt nekem a magándokis gyökérkezelés és azt mondták a fogászati (TB) klinikán, hogy sajnos ez előfordul, ahogy a doki elcseszte... Szóval még vissza se érdemes követelhetem a pénzt tőle, úgyse adná vissza a pénzéhes haddnemondjammi:S
2012. febr. 21. 12:22
9/10 anonim válasza:
Uramisten. Pedig jogos lenne ám visszatéríteni. Mindegy, ha kidobtad volna az ablakon azt a pénzt, sőt még úgyis jobban jártál volna, mert megúszod fájdalmak nélkül. Nehéz találni egy megbízható, jó fogorvost az biztos.
2012. febr. 21. 14:53
10/10 anonim válasza:
Az a baj, hogy a jog alapvetően az orvost védi. Még a komolyabb műhibapereknél is sokszor megússzák a magánklinikák, mert van egy minden hájjal megkent, pofátlan jogi képviselőjük. Az ilyenek meg úgyis fel vannak rá készülve, hogyha reklamál a páciens egy-egy elkúrásért, hogyan kell leoltani. Mindig az dirigál, akinek pénze van sajnos. Tehát ha én odamegyek és a pénz nem fizetésre pattogni kezdek, még ő lesz az, aki röhögve indíttat ellenem egy polgári peres eljárást zaklatásért/jó hírnév lerombolásáért.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!