Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mit kell tudni a fogszabályzóról?

Mit kell tudni a fogszabályzóról?

Figyelt kérdés

Először is, ma adtak beutalót, egy nagyon jó doktornőhöz, 2 éve a 2. unokatesómnak ingyen rakták fel, sztk-s.

Mindent szeretnék tudni a fogszabályzóval kapcsolatban, az o.társamnak van, és már így az osztályból rajtam kívül kb.3-nak lesz még májusig :D.

Tőle kérdeztem, csak nem igazán jutottak eszembe kérdések, jövő héten megyünk, és nagyon kíváncsi vagyok.

Színes breketteket lehet kérni, vagy az plusz pénzbe kerül?Iskolába mit lehet enni,hogy lehet tisztítani a fogat, fogat mosni majd?Fáj amikor felteszik?

A válaszokat köszönöm.:)

2012. febr. 3. 17:27
 1/6 anonim ***** válasza:

Szia. Színes bracketeket ingyen tesznek fel, akár lehet minden bracket más sznű is. Ez nagyon jól néz ki, nekem sokszor volt ilyen. Ehetsz bármit a suliba, majd diszkréten kiszivogatod vagy kipiszkálod, ami bentmarad. A wcben gondolom fogatmosni is tudsz. Az nem fáj, hogy felteszik, csak a következő pár nap/hét. Ez sem biztos. Nekem külön tették fel az alsót és a felsőt. A felső után másnap kenyérhéjat ettem, mintha semmi nem történt volna. Mindenki csak nézett. Na hát aztán az alsó után...:/ Nyelni és beszélni is nehéz volt, mert feszített és kitörte a vas a nyelvem. Biztos kellemetlen lesz, és pár napig csak pépeset tudsz enni, de hidd el, megéri.

Ha bármi kérdésed van, kérdezz nyugodtan :D 1,5éve van fent nekem :)

2012. febr. 4. 14:48
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen első :)
2012. febr. 4. 17:13
 3/6 anonim válasza:
Szia! Friss fogszabályzós vagyok, január 4-én tették fel a felső fogsoromra. Nagyon izgultam előtte, de teljesen felesleges, mert nem fáj, amikor felteszik. Mindössze kis nyomást érzel, de egyáltalán nem fájdalmas. Olvastam sok hozzászólást itt is, és érdeklődtem az ismerőseimtől, de csak megijesztettek. Úgy gondolom, hogy az egyéntől függő, hogy meddig fáj a felrakás után, vagy hogy mit tudsz enni, stb. Nekem személy szerint 2-3 napig fájt utána. Másnap nem mentem iskolába, és fájdalomcsillapítót vettem be, de utána már mentem rendesen suliba, és egyre kevésbé fájt. Fogat mosni érdemes gyakran, étkezések után, szóval minimum napi háromszor. A fogmosás az első pár napban furcsa, de ugyanúgy kell mosni mint előtte. Az evés az első pár napban szokatlan, a rágás első napon általában tabu. Én pudingot, tejbegrízt, joghurtot és főzeléket ettem, de ehhez sem kell hozzászoknod, mert pár nap múlva már bármit ehetsz. Azonban NEM haraphatsz. Vagyis, mint az almát, vagy a szendvicset eszed. Én mindig eldarabolgatom kis darabkákra, még a suliban is a péksütit. És még valami: rágózni sem szabad!!! És hallgass a fogorvosod tanácsaira! Remélem tudtam segíteni, és ha bármi kérdésed van, akkor írj privátban, szivesen segítek :) 16/L
2012. febr. 5. 14:57
 4/6 anonim válasza:
Szia! Nekem ez a negyedik napom hogy fogszabályzót viselek. Amikor feltették nem fájt, csodálkoztam is, mert más azt mondta, hogy neki fájt. De amikor elkezdtem vele enni, nagyon kellemetlen volt (pedig csak a felső fogamon van fogszabályzó). Tegnap és ma is felsértette a nyelvem a szájpadlásomon lévő drót, négy vágás van rajt, vérzett is, beszélni alig tudok. Másnak a száj belső részét, a szájnyálkahártyát sérti fel. Ha ezekhez hasonló történik, akkor vissza kell menni ahhoz a fogorvoshoz, aki feltette a fogszabályzót, és ad egy viaszt, amit rá kell kenni arra a fémrészre, amelyik felsértette a száj bármelyik részét. Holnap én is ezt teszem! :) Még meg kell szoknom, kicsit kellemetlen, ha alszol előfordul nagyon gyakran hogy nyáltócsában ébredsz! :D De mindezek ellenére megéri, szóval ne aggódj! Hamar megszokja az ember (1-2 hét), utána meg mintha bent sem lenne (legalábbis nekem ezt mondták). Rágózni nem szabad, magvakat pl szotyi, tökmag, mogyoró tilos enni, és harapni sem szabad. Remélem segítettem, nekem is írhatsz privátba, ha gondolod! :) 14/L
2012. febr. 6. 21:12
 5/6 anonim válasza:
kegyetlen perverz undok érzés:( nekem ma ragasztották fel rendesen, azelőtt a szájpadlásomon volt egy ilyen feszítő izé, ami helyet csinált a fogaimnak...nagyon kellemetlen volt, és rettentően fájt, és a mostani is ritka szar!!!!!! nem tudom öszzeérinteni az állkapcsom, de gyógyszert nem vagyok hajlandó bevenni... nagyon nagyon nagyon fáj!!!!!!!
2012. febr. 17. 21:30
 6/6 anonim ***** válasza:
itt van 1-2 info :D
2012. márc. 3. 15:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!