Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mit kell tudni az éjszakai...

Mit kell tudni az éjszakai fogszabályzóról?

Figyelt kérdés
Gondolom, nem annyira hatásos, mint a rögzített...de el lehet vele érni valami hatást/ változnak tőle (láthatóan) a fogak? Vagy ezt csak a rögzített fsz. után szokták használni??
2009. jan. 23. 22:10
 1/8 anonim ***** válasza:
77%

Szia! Van olyan is aki nem akar rögzítettet és csak éjszakait csináltat. Én eddig mindenkitől azt hallottam,hogy nem használ semmit. Mert ugye amit éjjel "javít" a fogaid állásán az nappal szépen vissza is csúszik. Én a rögzítettre szavazok. (nekem 2 évig az volt) pár napja szedték le az enyém... most nekem is éjszakaim van. szóval éjszakai általában a rögzített után is kell amíg meg nem erősödnek a fogak

remélem segítettem :) a van valami kérédsed nyugodtan írj :) cya: nanami

2009. jan. 23. 22:59
 2/8 anonim ***** válasza:

nekem eloszor olyan feltehetos volt, amit elvileg egesz nap kell hordani kiveve eveskor. az eleg jol helyrehozza, kb 1 ev alatt. en mondjuk suliba nem nagyon hordtam, szenvedtem is mikor hazamentem es be kellett gyurjam a helyere, de mukodott.

1 ev utan kaptam ejjelit, amit 1ideig a regivel kellett kombinalni, nappal a regi, ejjel a masik. vegul csak ejjeli. es annak is 1re csokkent az ideje.

osszesen 2-2 es fel ev lett vna a kezeles, de en abbahgaytam az ejjelit kicist hamarabb es par honap alatt minden visszament a helyere,ahogy volt. :((

nem tudom h a fogszabalyzoval volt a baj vagy h kicsit koran abbahagytam,de azert nem hittem vna h minden ugyanolyan lesz mint elotte.

masfelol...ha nem erne semmit gondolom nem csinalnak ugyh ha rendesen hordod 1 probat meger.

amit tudni kell rola.... ha tul szoros akkor faj amikor beteszed. hetente kell szoritani. az elso par nap vszinuleg nagyon fog fajni,amig megszokod. kenyelmetlen, nem lehet vele beszelni es irto nyalasan alszol vele. ja es kell rendesen pucolni mert ha nem budi meg nyalkas lesz.

szoval...en sok jot nem mondtam. de mas nem latja h van, nem is kell h tudjak ha nem akarod. es 1 kis szenvedest meger a szep fogsorert -szerintem.

2009. jan. 23. 23:02
 3/8 anonim ***** válasza:

Nagyon fontos tudniróla, hogyha rögzített fogszabályozó után kivehetős, éjszakait ad az orvos, azt MINDEN éjjel fel kell rakni, különben újra előrejöhetnek a fogaid.

nekem is volt kivehetősöm, miután leszedték a fogszabimat, és nem hordtam rendesen, mert már nagyon elegem volt a fogszabikból. előre is jött a felső fogsoromnál az egyik fogam újra, bár nem olyan vészes, de már bánom, hogy nem voltam szigorúbb magammal szemben.

2009. jan. 23. 23:19
 4/8 anonim válasza:
100%
Nekem éjjelim van. Már egy éve, de amikor felrakták nagyon csálék voltak, és most szinte katonásan állnak egymás mellett. Igen, sokat ér, és nem szabad megijedni, ha mozognak a csontfogak. Ha MINDEN éjjel beteszed, akár meg is úszhatod a nappali fogszabályzót. Nappali előtt is lehet, és a saját példám alapját nagyon sokat változhatnak a fogak.
2009. jan. 24. 20:03
 5/8 A kérdező kommentje:

akkor még átgondolom ezt az éjjelit. köszönöm a válaszokat :)

még valami, amiért nem szeretnék új témát nyitni: hogy történik, itt is vesznek mintát? és mennyi idő (volt) míg megkaptátok? + mégegy:D : mennyibe került? (ahova én járok - magánrendelés - ott 35 körül van (legalábbis honlapon ezt írták), máshol viszont 60 körül van :/ )

2009. jan. 24. 20:35
 6/8 anonim válasza:
Igen, vesznek mintát. Én nem magánnál csináltattam, úgyhogy csak pár ezret fizettem. Mintát vesznek, kapsz egy csekket, és ha azt befizetted, hamarosan megkapod. Szerintem jó döntés az éjszakai.
2009. jan. 25. 16:54
 7/8 anonim ***** válasza:
Nekem a mintát úgy csinálták, hogy volt egy fogszabályzó forma, amit később kaptam... szóval beletettek egy masszát (nálam pl. rágógumi ízű volt xD) 1 perc alatt megszárad, kiveszik és kész. ;)
2009. máj. 25. 14:59
 8/8 anonim ***** válasza:
az éjszakai kb semmit nem ér
2009. szept. 18. 17:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!