Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Hogy lehet az, hogy fáj a...

Hogy lehet az, hogy fáj a gyökérkezelt fogam?

Figyelt kérdés

Nagyon sokat dolgozott az orvosom ezzel a foggal. Először gyökérkezelte (ez volt január elején), aztán eltörött (ez kb három-négy hónapja), újratömte sokszor, mert magától kiesett a tömés. Most még tart a legutóbbi tömés. Néha érzem, hogy nagyon tompán, nagyon enyhén fáj. Hogy lehet ez? Bízom az orvosban, szerintem teljesen eltávolította az idegeket (hétfőn voltam nála más panasszal, akkor átnézte az összes fogamat, de nem talált gondot). Ha megkocogtatom körömmel, akkor nagyon érzékeny. Normális ez? Azt hittem, hogy semmit nem kéne érezni a gyökérkezelt foggal.

A másik gond, hogy két hét múlva repülni fogok, és félek hogy a nyomásváltozás miatt probléma lesz. A fogorvosomhoz ha nem muszáj nem akarok visszamenni, mert kb. kétheti vendég vagyok nála, ráadásul azt mondta ha még egyszer probléma lesz ezzel a foggal, akkor korona kell rá, ami egyrészt két hét alatt nem készül el, másrészt nincs rá pénzem. Mit gondoltok?

2009. máj. 24. 21:37
 1/5 anonim ***** válasza:
Hasonló cipőben járok mint te. nekem is fájogat a másfél hónapja gyökérkezelés alatt álló fogam, holott rendesen ki van pucolva, a röngten szerint gyökér körüli elváltozás nincsen. azt mondta a fogdokim, hogy a gyökérkezelt fog még sokáig érzékeny lehet, mert a kezelés után kialakulhat egy enyhe gyökércsúcsi gyulladás. a gyökeret kívülről körülvevő gyökérhártya meg a felette lévő csont nagyon is tud fájni, hiába nincs a fogban belül ideg. röngtent gondolom nálad is csináltak. nekem azt mondta a fogdokim, hogy türelemmel kell lenni. szóval most én is kivárok, bár néha legszívesebben kihúzatnám a fenébe... a repüléstől egyáltalán nem törvényszerű, hogy durvábban megfájdul a fogad, én ezzel a fogammal többször is repültem, mielőtt még gyökérkezelték, és krónikus gyulladásban volt, és soha nem fájt jobban repülés során sem utána.
2009. máj. 24. 21:46
 2/5 A kérdező kommentje:
Az a fura, hogy nekem igazából hónapok óta nem fájt, tegnap kezdtem el érezni, de csak ritkán jön elő, és nagyon enyhe. Igazából csak a repülés miatt aggódok, mert egy barátom azt mondta, hogy egy sima felszíni kis lyuk miatt is majdnem leszakadt az állkapcsa.... nekem meg van két gyökérkezelt fogam is, szinte az összes rágófogam tömött, némelyik tömés több éves, szóval van minek fájnia :D De az utolsó mondatoddal azért valamennyire megnyugtattál. Köszi!
2009. máj. 24. 21:55
 3/5 anonim ***** válasza:

Nekem sosem fájtak a fogaim repüléskor, pedig lyukas foggal is repültem már.

Melyik ez a gyökérkezelt fogad? Hátsó? Mert azokból nagyon nehéz kiszedni az idegeket, sokszor nem is sikerül és húzni kell. Én úgy tudtam, hogy a gyökérkezelt fogakra mindig tesznek koronát, mert ugye az a fog "halott" és előbb-utóbb elkezd szürkülni és tönkremenni.

2009. máj. 26. 10:10
 4/5 A kérdező kommentje:
A második rágófogamról van szó (tehát a szemfogamtól kettővel hátrébb, annyira nem hátsó). Igen, valóban el is tört egyszer, pont azért mert már halott fog. Koronára egyelőre nincs keret. Viszont egy másik tömésem kiesett tegnap, szóval mindenképp visszamegyek a fogorvoshoz, és megkérdezem ezt is :)
2009. máj. 27. 06:05
 5/5 anonim ***** válasza:
A fájdalom oka a mozgás, a halott fogban lévő idegek akkor sem éreznének ha bent maradtak volna. A fogorvos kipucolta a fogat gyökérkezelte stb. utána már esetleg a fog gyökerénél lehetnek problémák. Kicsit begyulladhatott vagy gennyzsák lehet a gyökerénél mennyel orvoshoz ott mindent megmondanak.
2012. aug. 17. 21:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!