Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » A gyökérkezelt fogam így fáj...

A gyökérkezelt fogam így fáj meg zsibbad?!

Figyelt kérdés
Kb. 1 hete voltam fogorvosnál és gyökérkezelték, meg gyógytömést raktak bele, és most meg tegnap elkezdett így fájni, zsibbadni meg kocogtatásra érzékeny, de amúgy semmi másra, mintha el lenne teljesen zsibbadva. Azt mondta, az orvosom ha fáj kivehetem a gyógytömést. kiszedjem??
2011. jan. 26. 20:23
 1/5 Sündi válasza:

Jobb,ha orvos szedi ki.

Én picit olyan vagyok,ha ki kell szedni,szedje ki orvos. Hajamat a fodrász vágja inkább és :)

Nekem is volt gyökérkezelés,de nem fájt 1 hét után.

A gyógytömésem kiesett magától,kaptam egy erősebbet.

2011. jan. 26. 20:55
 2/5 anonim ***** válasza:
Kiszedheted, de ha kocogtatásra fáj, az azért van, mert nem sikerült teljesen a gyökérkezelés, ezért mindenképp vissza kell menni az orvoshoz.
2011. jan. 26. 21:31
 3/5 anonim ***** válasza:
A fogkoronába rakott ideiglenes tömést kiveheted, egy zsákvarrótűvel, hogy a gyökércsatorna ürülni tudjon, de holnap menj vissza a fogorvoshoz, még akkor is, ha enyhültek a fájdalmaid, mert befertőződhet a gyökérhártyád.
2011. jan. 26. 22:57
 4/5 A kérdező kommentje:
és ha kiszedem, de csak jvőhét szerdán tudok visszamenni az nagy baj?:S
2011. jan. 26. 23:23
 5/5 anonim ***** válasza:
Addig szívogasd, hogy ne tömeszelődjön el a nyílás, és a gyulladt váladék ürülni tudjon. Fogpiszkálóval ne piszkáld, mert csak jobban belenyomod az ételmaradékot. Étkezés után 1/2 órával mossál fogat.
2011. jan. 27. 15:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!