Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Tudok valamit tenni? Többi lent.

Tudok valamit tenni? Többi lent.

Figyelt kérdés
nagyon félek. mindig is utáltam a fogaimat. 12éves koromig semmi bajom nem volt velük, max egy állt kicsit ferdén, de nem látszott. szokásos fogellenőrzésen a fogorvosnál az osztállyal kaptam olyan javaslatot hogy csináltassak fogszabályzót. először nem akartam, aztán úgy gondoltam hogy attól csak szebbek lesznek a fogaim és amúgy is érdekelt.. viszont a fogszabályzós orvos azt mondta hogy túl nagyok a fogaim és kicsi az állkapcsom és ezért nem rakhat fel addig fogszabályzót amíg 4 teljesen egészséges fogamat ki nem huzatom. nagyon megrémültem mert még nem volt nagyon dolgom foghúzással egyáltalán. (amúgy is gyűlöltem a fogorvosokat, párat sajnos meg is haraptam kiskoromban, csak lefogva tudtak nekem fogat tömni kis koromban..) szóval kihúzták a szép fogaimat és az orvos még meg is tartotta mert olyan szép és azon gyakorolhat :O ... na aztán ugye ott voltak azok a nagy hézagok a fogaim között és ezért kellett a fogszabályzó csak... rendesen megkínzott a fogszabályzós orvos 2 év alatt.. amikor leszedte találtam egy elég ronda lyukat az egyik fogamon pedig rendesen mostam csak a fogszabályzó miatt ott ezek szerint még se tudtam rendesen.. elmentem fogorvoshoz újra megcsinálta szépre de már akkor láttam valamit két fogam között. de ő nem látta, legalábbis nem mondott semmit. és szerintem ronda most már. attól félek hogy szuvasodik a fogam. én rendesen mosom tényleg. kétségbe vagyok esve. félek újra menni fogorvoshoz, elegem van a fogorvoshoz járkálásból. mit tudok tenni? esetleg ez el tud múlni vagy valami? fogorvos meg tudná csinálni szépre esetleg?
2012. jan. 6. 20:22
 1/2 anonim ***** válasza:
Ezzel a foghúzással, megkínzással vagyunk még páran. És igen, valószínű kihyuladhatott a fogad. Egyszeráen mondd meg neki, hogy igenis szuvas, húzza ki a drótot és tomje be, amúgy meg tanítson meg a helyes mosási technikára és vegyél fogszabályzó köztisztító kefét.
2012. jan. 6. 20:35
 2/2 A kérdező kommentje:
már nincsen fogszabályzóm, a lyukas fogam be van már tömve ahogy le is írtam. de amúgy mit tud tenni azzal a valószínűleg szuvas fogammal? lehet tenne vele valamit?
2012. jan. 6. 20:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!