Mozog a fogam, reggel hosszában kettérepedt, most letört a belső fele. Mit tegyek?
Én írtam délelőtt egy kérdést.
Azóta most kitört a fogam belső fele,ugyanis turmixot csináltam és az alma héját meg akartam enni.Helyette kijött a fogam belső fele.:S a külső része nem mozog annyira,nem tudom mit tegyek.Fogorvoshoz nem tudok menni,időpontot is csak hétfőn tudok kérni,addig mit csináljak?Fogat sem merek mosni,nehogy vmi baj legyen.Egyébként nem látok a kitört résznél fogdarabkát csak az ínyemet.
14/L
Miért nem mentél egyböl fogorvoshoz??
Menj ügyeletre.....
Szia!
14 évesen már nincs tejfoga az embernek, pláne nem rágófog. Ha tényleg a hatodik fogad az, akkor annak 6-7 éves korod körül kell kinőnie, vagyis az már csontfog!
Mást nem nagyon tudsz csinálni, minthogy jó alaposan mosod (ne félj tőle, mosni kell!!!), amíg el nem mész fogorvoshoz. Tényleg menj el vele hétfőn, ne játsz vele, most még szinte biztos, hogy menthető a fogad, de ha így hagyod, biztos, hogy el fog halni, aztán már csak húzni lehet majd!
Köszi mindenkinek!
utolsó előtti válaszoló:sajnos nincs igazad,ugyanis a másik oldalon most nőtt ki a csontfogam.Egyébként 14évesen egy csontfog miért kezdene el mozogni csak úgy?Már régebben észrevettem,hogy mozog.
Nem akarok vitatkozni, de 11-12 éves korban, ha a fogváltás nem is, de a vegyesfogazati időszak befejeződik. Vagyis már nincs tejfog.
Egyébként meg azt írta(d), hogy a hatodik foga(d) tört ketté, ami kizárt, hogy tejfog legyen, tekintve, hogy 6-7 éves korban az utolsó tejfog mögé nő - fogváltás nélkül.
Lehet, hogy elszámoltad, és esetleg az ötös fogadról van szó, az cserélődik a legkésőbb, de 2-3 éve ennek is meg kellett volna már történnie. Persze lehet, hogy neked később cserélődnek a fogaid, ebben az esetben viszont nem kell beparázni, megfogod a "maradék" fogad, és kibillented.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!