Jövőhéten megyek fogdokihoz. Helyre tudja még hozni a fogam foghúzás nélkül?
Figyelt kérdés
Van egy fogam ami szürke mert mikor kicsi voltam letört egy darab és ilyen lett..:S Szeretném megcsináltatni mert egy kicsit látni ha mosolygok. Kicsit félek szerintetek még helyre tudja hozni a fogdoki úgyhogy ne keljen kihúzni? Köszi a válaszokat!2009. máj. 22. 17:47
1/10 A kérdező kommentje:
Sztem gyökérkezelni fogja.
Tapasztalatok a gyökérkezelésről? Sokszor halottam, már h fáj egy kicsit...Így is van?
2009. máj. 22. 17:48
2/10 anonim válasza:
Szia. A gyökérkezelés elvileg nem fáj ha nincs begyulladva a fog. De mindenképp adnak előtte érzéstelenítő injekciót és úgy ki lehet bírni. Általában több alkalommal kell menni, kb. 3-4 szer, attól függ hogy milyen könnyen tudja kitisztítani a gyökércsatornát. Egy nagyon vékony tűvel tisztitják ki a csatornát, majd a végén lezárják egy töméssel.
3/10 anonim válasza:
Előző vagyok, egyébként nekem is le volt törve a rágófogam, gyökérkezelték, aztán beletettek a tömésbe egy nagyon pici csavarszerüséget, ami elvileg tartja a fogat hogy ki ne törjön. És kaptam rá koronát is.
4/10 anonim válasza:
manapság magándokik csak a legvégső esetben húznak és szerintem ez nem tartozik ezek közé
5/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
2009. máj. 22. 19:52
6/10 anonim válasza:
Biztos, hogy nem fogják kihúzni, valószínűleg gyökérkezeli, ami a rémhírekkel ellentétben egyáltalán nem fáj, mert alaposan elérzéstelenítik. én is halálosan rettegtem a gyökkezeléstől, alaptalanul. én semmi különbséget nem éreztem egy sima tömés meg a gyökérkezelés között, csak ez utóbbi macerásabb, tovább tart, és többször is vissza kell vele menni a dokihoz, mire beletezsi a végleges gyökértömést. ha ketört egy darab, akkor elképzelhető, hogy a doki a végéegles tömés után feltesz egy koronát a fogadra.
7/10 A kérdező kommentje:
Köszi
2009. máj. 24. 17:29
8/10 anonim válasza:
Egyáltalán nem biztos, hogy gyökérkezelés lesz belőle, miből gondolod? Egyébként rendkívül sok eltérő véleményt hallottam, nekem 2 gyökérkezelésem is volt, és mindegyik marhára fájt. Ne félj, nem fogsz belehalni! Sok szerencsét!
9/10 anonim válasza:
A kérdező fogából letört egy darab, és elhalt. az elhalt fogak szürkülnek be. az ilyen fogakat minden esetben gyökérkezelik. Utolsó, kérdezz meg erről egy fogszakorvost, ha nem hiszed.
10/10 A kérdező kommentje:
Huhh remélem nem fog fájni..xD
2009. máj. 25. 16:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!