Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Kattogó állkapoccsal mit...

Kattogó állkapoccsal mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

Kb. 4-5 éve kattog az állkapcsom, de csak a bal oldalon. Úgy történik, hogy kinyitom olyan 2 centire, ekkor elkezd húzódni az ízület vagy mi a bal oldalon, majd tovább nyitva kikattan. Visszafelé pedig egy kicsit felette ugrik vissza, de azt már lazán. Hangon kívül annyira nem zavart, de mostanában egyre többet van, hogy fáj enyhén.

Volt fogszabályzóm alul-felül, de már előtte kezdett kattogni, igaz lehet a fogszabályzó se segített rajta, mert az se sokat javított ahhoz képest amennyit elkértek azok a lehúzós görények, na mindegy.. Nem tökéletes a fogsorom, felül elvileg hiányzik 1-1 fogam szimmetrikusan, alul a 4 középső fogaim eléggé sűrűn vannak, és az egyik ferdén hátranyomódott a másik mögé, ha becsukom a számat akkor középen ez az alsó 3-4 fogam hozzányomódik a felső 2 metszőfogam hátsó tövéhez és így becsukva kicsit hátrébb is kerül az alsó állkapcsom mint kéne sztem, gondolom ezek miatt is alakulhatott ki a kattogás. Megvan a pár éve használt fogszabályzóm, esetleg vissza lehetne rakni, de nem nagyon akarom már így 19 évesen.

2011. dec. 23. 16:12
 1/3 anonim válasza:

Én 20 éves vagyok, és szintúgy kattog az állkapcsom, pl mikor eszek...vagy csókolózom..:"D Szerintem a fogaim miatt vannak, mert nekem iszonyat görbén nőttek, fogszabályzóra lenne szükségem.

Amúgy neked mennyit kértek el a fogszabályzóért? És hogy hogy nem segített? :O ugyan olyanok maradtak a fogaid? Mennyi ideig kellett bent lennie?

Amúgy most találtam egy ilyet, egyik anyuka írta:

"A natológiára kell elmenned, ahol a doktor kiméri az állkapcsod eltéréseit és elkészítetteheted azt a sínt, amelyet éjszakára szádba kell helyezni és azzal aludni.

Az állkapocs kattogást az éjszakai fogcsikorgatás okozza a legtöbb embernél. erre kell a sín és a korrekcióra, így megszűnik a kattogás. A lányomnak 16.000.-ft.ba került a sín, de az előző kérdésnél volt egy válaszadó, aki írt egy helyet , ahol csak 5.000.-ft. "

2011. dec. 23. 16:25
 2/3 anonim válasza:
nem natológia,hanem gnatológia
2011. dec. 25. 22:35
 3/3 A kérdező kommentje:
2011. dec. 30. 14:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!