Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Foghúzásnál lehetséges altatás...

Foghúzásnál lehetséges altatás, vagy kábítás? Mondjuk szájsebészeten?

Figyelt kérdés
2011. dec. 7. 12:41
1 2
 11/15 szamo77db ***** válasza:
100%

Nem érdemes altatással terhelni a szervezetedet. Nekem

volt egy ki nem nőtt bölcsességfogam, ami ráadásul víz-

szintesen feküdt, hozzáforrva az állkapocs csonthoz. Dupla

adag Lidocaint kaptam, szétvágták az ínyem és kifűrészel-

ték a fogat. Nem éreztem az egészből semmit! Végül a fel-

vágott ínyemet 6 vagy 7 öltéssel összevarrták. Nekem nem

hiányzott a kábítás, képzeld el, ha valamit mondanál az

orvosnak és képtelen vagy rá, mert be vagy kábítva! Ha adnak elegendő Lidocaint és jó helyre adják, nem érzel

semmit. Jó, visít a fúró, de hát 400 ezret fordul percen-

ként. Ráér visítani, ne törődj vele! Csak ne fájjon!

2011. dec. 11. 11:39
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Akkor se tudsz beszélni ha épp a szádban matat a doki, úgyhogy ez lényegtelen. Mi abban maradtunk a dokival ,hogy ha bármi bajom van pl. fájdalmat érzek akkor a kezemmel jelzek és ő kimászik a számból és elmondhatom. Amúgy nem kell hányásig inni, de ha félsz akkor pár nyugtató pálinkát be lehet dobni, nem lesz tőle semmi bajod. A doki mondta, hogy volt olyan páciense, aki töméshez kért szedálást, amire amúgy senki sem azóta sem, hiszen az nem egy nagy dolog, van ,aki annyira vídiakemény, hogy még érzéstelenítőt sem kér ehhez. Mondta, hogy olyan volt mintha részeg lenne és de jó volt, legközelebb meg valami komolyabbhoz (nem emlékszem, hogy mi volt az) meg megfogadta a tanácsot és piált, pont sikerült eltalálnia a határt, bejött, köszönt székbe be és kb. majdhogynem aludt, mikor készen voltak akkor megrázogatták ,hogy készen vagy, és gyakorlatilag átaludta. Ennyire azért még én se mentem részegen ,de olyan volt ,hogy több felest becsaptam előtte majd jött az érzéstelenítő szuri és még a múltkori gyökérkezelést mikor tépkedte ki a doki az idegeket a fogamból se éreztem, igaz dupla adag szurit kaptam.
2011. dec. 11. 17:05
 13/15 anonim válasza:
Sajnos ez egy emberi tulajdonság !!! A Hölgyek nem félnek úgy a szüléstöl min mi fiijuuk a fog orvostól !!! Én pl gyerek koromban még a hentestöl is féltem mert FEHÉR volt a ruhája !!!
2011. dec. 11. 18:02
 14/15 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat :)
2011. dec. 11. 19:56
 15/15 anonim ***** válasza:
Ez így van már gyerekkorban a fogorvossal riogatnak minket, pl. ne egyél cukrot mert majd a fogorvos jól kifúrja a rossz fogat és az fáj. Így még akkor se mennek sokan el ha már kibírhatatlan a fájdalom. Az oroszlán barlangjába is bátrabban menne mint egy fogorvosi rendelőbe.
2011. dec. 14. 09:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!