16/f vagyok es a utolso elotti 2 fogam lyukas es mozog is. Azok helyere no uj?
De lehetne tejfog, de csak akkor, ha nincs alatta csontfog, de ebben az esetben sem nő új, bár ez metszőfogaknál elég ritka, inkább a négyesekre jellemző. A másik lehetőség, hogy van alatta csontfog, de rossz a helyzete, ezért nem tud kinőni, de ez is ritka a metszőfogaknál, ez inkább a szemfogakra (meg ugye a bölcsességfogkra) jellemző, azonban ezen fogszabályozóval lehet segíteni.
Egyébként egyszerű...milyen a többi fogad állapota? Szuvasak? Mosol fogat rendszeresen? Ha a többi fogad jó, és mosol is naponta 2x fogat, akkor elvileg lehetséges, hogy tejfog, bár ez elég szembetűnő lenne, sokkal kisebbek, mint a csontfogak. Ha szuvas a többi fogad, akkor bizony, ezek is szuvasak, és azért mozognak, mert nem csak a fogad a beteg, hanem a fogágyad is...
Hú, bocsi, előző vagyok, most látom, hogy az utolsó előtti fogakról írsz, nem tudom mért a metszőfogakra gondoltam.
Szóval azok biztos, hogy csontfogak, azok nem tejfog helyére nőnek, hanem az utolsó tejfog mögé, 6 éves kor tájékán. Menj gyorsan fogorvoshoz, mert ha tényleg mozognak, az elég nagy baj, mint az előbb is írtam, beteg a fogágyad, ami 16 évesen nagyon nagy baj, akár magától is kieshetnek a fogaid! Ha sokáig halogatod, a végső esetben szépen elsorvad az egész fogágyad, kieshetnek a fogaid!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!