Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » 16/f vagyok es a utolso...

16/f vagyok es a utolso elotti 2 fogam lyukas es mozog is. Azok helyere no uj?

Figyelt kérdés
lehet iesmi?
2009. máj. 13. 18:59
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Hát már nemigen. Gondolom azok nem tejfogak voltak...
2009. máj. 13. 19:06
 2/15 A kérdező kommentje:
Hat nem tudom nem emlekszem ra h kiestek volna, enyi eves koromba nem lehet mar tejfogam?
2009. máj. 13. 19:08
 3/15 anonim ***** válasza:

De lehetne tejfog, de csak akkor, ha nincs alatta csontfog, de ebben az esetben sem nő új, bár ez metszőfogaknál elég ritka, inkább a négyesekre jellemző. A másik lehetőség, hogy van alatta csontfog, de rossz a helyzete, ezért nem tud kinőni, de ez is ritka a metszőfogaknál, ez inkább a szemfogakra (meg ugye a bölcsességfogkra) jellemző, azonban ezen fogszabályozóval lehet segíteni.

Egyébként egyszerű...milyen a többi fogad állapota? Szuvasak? Mosol fogat rendszeresen? Ha a többi fogad jó, és mosol is naponta 2x fogat, akkor elvileg lehetséges, hogy tejfog, bár ez elég szembetűnő lenne, sokkal kisebbek, mint a csontfogak. Ha szuvas a többi fogad, akkor bizony, ezek is szuvasak, és azért mozognak, mert nem csak a fogad a beteg, hanem a fogágyad is...

2009. máj. 13. 19:19
 4/15 A kérdező kommentje:
12 lyukas fogam van...
2009. máj. 13. 19:22
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Hú, bocsi, előző vagyok, most látom, hogy az utolsó előtti fogakról írsz, nem tudom mért a metszőfogakra gondoltam.

Szóval azok biztos, hogy csontfogak, azok nem tejfog helyére nőnek, hanem az utolsó tejfog mögé, 6 éves kor tájékán. Menj gyorsan fogorvoshoz, mert ha tényleg mozognak, az elég nagy baj, mint az előbb is írtam, beteg a fogágyad, ami 16 évesen nagyon nagy baj, akár magától is kieshetnek a fogaid! Ha sokáig halogatod, a végső esetben szépen elsorvad az egész fogágyad, kieshetnek a fogaid!

2009. máj. 13. 19:23
 6/15 A kérdező kommentje:
jarok fogorvosho es semmi ilyesmit nem emlitett nekem
2009. máj. 13. 19:25
 7/15 A kérdező kommentje:
de megjegyzem csak az egyik mozog es az felig le is tort.befolyasolhatja?
2009. máj. 13. 19:25
 8/15 anonim ***** válasza:
Értem, de ha jársz fogorvoshoz, miért van 12 lyukas fogad?
2009. máj. 13. 19:26
 9/15 anonim ***** válasza:
Nem tudom, nem vagyok fogorvos, de esetleg lehet, hogy mivel le van törve, megsértült pulpa (fogbél) is, így begyulladt a fogad, alatta a csonthártya is. Ettől elvileg lehetséges minimális mozgás.
2009. máj. 13. 19:27
 10/15 A kérdező kommentje:
AZert me csak par honapja jarok... es most kezdtem el csak hozzajarni.
2009. máj. 13. 19:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!