Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Fogszabályzó mi a véleménytek?

Fogszabályzó mi a véleménytek?

Figyelt kérdés

NAgyon fáj a felső fogszabi?

Mégis mennyire?

Meg lehet szokni? okozhat valamilyen bajt?

2011. nov. 27. 19:11
 1/3 anonim ***** válasza:

nekem 7hete tették fel. az első 3napban ivójoghurton illetve olyan ételeken éltem amiket csak minimálisan kell megrágni. egy túrórudit nemtudtam elharapni, annyira fájt a harapás. barátnőmnek is van, neki is ez volt. igaz nekünk alulra is kellett de nekem harapásnál inkább a felső fájt nagyon. volt hogy fájdalomcsillapítót is vettem be. de aztán 1-2hét és megszokod. ja meg én az elején nem is nagyon mertem enni, mert féltem hogy leesik. meg az első pár napban állandóan a tükör elé járkáltam, nézegettem hogy hogy tartsam a számat :D de ez a fájdalom tényleg csak az első napokban van, utána már el is felejtkezel róla hogy van :D.

bajt nemigazán okozhat. viszont ha fémérzékeny vagy (pl bizsutól begyullad a füled, vagy a nadrág gombja kidörzsöli a bőröd) akkor azt mindenképp mondd a fogorvosnak mert akkor el kell végezni egy allergiatesztet fémekre. mert különben ha fémérzékeny vagy és úgy rakják fel a fogszabit akkor bedagadhat tőle a szád, le kell szedetni viszont utána a tb csak 2év múlva támogat egy újat. de ha érzékeny vagy akkor sincs semmi gond, mert akkor titánból csinálják (nekem is az van), ugyanannyiba kerül mint a normális és gyakorlatilag semmi érezhető különbség :)

2011. nov. 27. 19:30
 2/3 anonim ***** válasza:
röviden: egy-két hétig nem fogsz mogyorót ropogtatni a fogaiddal, de kibírható :)
2011. nov. 28. 22:02
 3/3 anonim ***** válasza:

Egy hétig még az is fájt, ha pudingot ettem és véletlenül a kanál hozzáért a fogaimhoz. Sőt, még alapállapotban sem volt kellemes. A beszéd először nehézkesebben ment. De 3-4 héten belül annyira megszoktam, hogy ma már észre sem veszem. Már több, mint 1 éve rajtam van, de 3 hónap alatt szinte teljesen helyrejött a fogsorom. Szerintem mindenképpen megéri. :)

16/f

2011. dec. 3. 19:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!