Fogszabályzó mi a véleménytek?
NAgyon fáj a felső fogszabi?
Mégis mennyire?
Meg lehet szokni? okozhat valamilyen bajt?
nekem 7hete tették fel. az első 3napban ivójoghurton illetve olyan ételeken éltem amiket csak minimálisan kell megrágni. egy túrórudit nemtudtam elharapni, annyira fájt a harapás. barátnőmnek is van, neki is ez volt. igaz nekünk alulra is kellett de nekem harapásnál inkább a felső fájt nagyon. volt hogy fájdalomcsillapítót is vettem be. de aztán 1-2hét és megszokod. ja meg én az elején nem is nagyon mertem enni, mert féltem hogy leesik. meg az első pár napban állandóan a tükör elé járkáltam, nézegettem hogy hogy tartsam a számat :D de ez a fájdalom tényleg csak az első napokban van, utána már el is felejtkezel róla hogy van :D.
bajt nemigazán okozhat. viszont ha fémérzékeny vagy (pl bizsutól begyullad a füled, vagy a nadrág gombja kidörzsöli a bőröd) akkor azt mindenképp mondd a fogorvosnak mert akkor el kell végezni egy allergiatesztet fémekre. mert különben ha fémérzékeny vagy és úgy rakják fel a fogszabit akkor bedagadhat tőle a szád, le kell szedetni viszont utána a tb csak 2év múlva támogat egy újat. de ha érzékeny vagy akkor sincs semmi gond, mert akkor titánból csinálják (nekem is az van), ugyanannyiba kerül mint a normális és gyakorlatilag semmi érezhető különbség :)
Egy hétig még az is fájt, ha pudingot ettem és véletlenül a kanál hozzáért a fogaimhoz. Sőt, még alapállapotban sem volt kellemes. A beszéd először nehézkesebben ment. De 3-4 héten belül annyira megszoktam, hogy ma már észre sem veszem. Már több, mint 1 éve rajtam van, de 3 hónap alatt szinte teljesen helyrejött a fogsorom. Szerintem mindenképpen megéri. :)
16/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!