Férjem ma szúratta, néhány órája. Azon kívül, hogy pösze és barátkozik az "idegen testtel" a szájában, jól van. Viszont korábban már volt olyan, hogy kipirosodott a hasa a farmer fém gombjától.
Lehet fémallergia? Milyen fémből vannak a szúráshoz használt ékszerek?
Nekem is van, de már tíz éve, illetve a fémekkel soha nem volt gondom, így nálam nem is merült fel.
A farmer gombos eset is most ugrott be, szerintem ő is elfelejtette...
2011. nov. 27. 19:06
1/4 anonim válasza:
Én nagyon komoly fémallergiával küzdök már öt-hat éve és ez szépen fokozatosan erősödött a fülbevalóim szúrásával arányosan. Tehát ha valami kezdetleges fémallergiája van, a nyelvpiercing egészen biztosan rá fog erősíteni. Ugyanakkor normális esetben orvosi fémet szúrnak (a férjedé is ugye az), ez a gyógypiercing, aminek nem szabad irritálnia a fémre vagy bármi másra érzékenyeket sem. Ezt bizonyos idő után lehet variálni. Nos ha az az új piercing fémből lesz, úgy lehetnek problémák, ha tényleg fémallergiáról van szó.
2011. nov. 27. 19:22
2/4 A kérdező kommentje:
Felhívtam a szalont (ő most nem igazán tud beszélni :)), mondták, hogy orvosi fém, két hét múlva úgyis cserélni kell, akkor már lehet válogatni, hogy mire. De elsőként orvosi fém kerül be mindenkinek. Akkor valószínűleg nem lesz baja :)
2011. nov. 28. 08:48
3/4 anonim válasza:
Az hogy pösze egy ideig, az csak egy dolog. Ha allergiája lesz, azt rögtön észre fogjátok venni, mert úgy be fog dagadni a nyelve, mint a csuda és még lehet, gennyedne is. Amire viszont oda kell figyelnie, az az lesz, hogy ne kopogtassa vele a fogait, mert elég rendesen le fogja verni róla a zománcot. :)) Később már nem lesz ilyen kopogtatós kényszere, ha hozzászokott az új viselethez. :)
2011. nov. 28. 10:52
4/4 A kérdező kommentje:
Arra figyelni fogok, mert én kocogtattam az elején, sőt, két fogamat kettétörtem, mert evés közben ráharaptam véletlenül.
Az alsó golyó nekem szilikon, mert olyan szögben áll, hogy evés/beszéd közben hozzáér az alsó fogsoromhoz és a fém leverte volna ott a fogzománcomat.
Neki lehet, hogy nem fog hozzáérni, mert azért nem ugyanolyan az anatómiánk, neki nagyobb a szájürege és a nyelve se kiköpött mása az enyémnek.
Szegény ma jött rá, hogy mennyire fontos a nyelv a nyeléshez...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!