Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Megtehetem ezt, hogy megmondom...

Megtehetem ezt, hogy megmondom mit szeretnék vagy mit nem a fogorvosnál?

Figyelt kérdés
Szóval holnap megyek SZTK-ba mert a fogam fele hiányzik és nem akarnám, hogy kihúzza, mert a másikat maszekba csináltam ugyanilyen volt, csak most nincs pénzem rá. Szóval ha azt mondja kihúzza, vagy amalgámmal tömi, vagy nem érzésteleníti megmondhatom neki, hogy köszönöm inkább nem? LEhet, hogy hülye a kérdés de életembe nem voltam még SZTK-s fogorvosnál. Nem bunkóság? KÖszi előre is a válaszokat
2009. máj. 7. 19:06
 1/8 anonim ***** válasza:
79%
én alapból nem engedném hogy SZTK-s hozzámnyúljon,szerintem megmondhatod :D
2009. máj. 7. 19:19
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

A betegnek jogában áll megtagadni a kezeléseket, és ez vonatkozik a fogorvosra is.

Ha Te úgy döntesz, hogy nem akarod, hogy kihúzza, az orvosnak tiszteletben kell tartania!

2009. máj. 7. 21:18
 3/8 anonim ***** válasza:
57%
Ha semmiképp nincs lehetőséged magándokihoz menni, akkor csakis úgy menj sztk-shoz, hogy előtte megpróbálod leinformálni a kiszemelt orvost. vagy megkérdezel várakozó betegeket, hogy kit ajánlanak. az sztk egy zsákbamacska. ki lehet fogni nagyon jó, rendes orvost, de szakmailag-emberileg nulla barmokat is.
2009. máj. 7. 21:37
 4/8 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat, utolsónak a tanácsát holnap megfogadom:)
2009. máj. 7. 21:39
 5/8 anonim ***** válasza:
76%

Emberek!

Ti ezt ennyiben hagyjátok?

Hogy lehet az, hogy valaki csak így minősítsen diplomás fogorvost/fogorvosokat?

Attól, hogy SZTK-s orvos?

Tehet ő arról, hogy mit finanszíroz a mai magyar eü.?

Ettől miért lenne bunkó???

2009. máj. 8. 14:04
 6/8 anonim ***** válasza:
46%

Nézzük a tényeket:

1. az SZTK-s fogorvosnak alapvetően nem érdeke, hogy lelkiismeretesen, precízen dolgozzon, esetleg megeresszen feléd egy bátorító mosolyt, mivel ő így is úgy is, az elvégzett kezelések számától függetlenül fixen közalkalmazotti bért kap. de mivel nem általánosítok, ezért írtam fentebb, hogy ki lehet fogni közöttük IS rendes, alapos orvosokat.

2. magánfogorvos esetében más a helyzet. oda elmész, és a saját jól felfogott érdekében minőségi munkát kell végeznie, mivel a betegeiből él, és a páciens szája illetve véleménye az ő referenciája. hamar híre menne, hogy mekkora pocsék orvos Dr.XY adott esetben, így nem lennének kezelendő páciensei, lehúzhatná a rolót.

ennyi az egész. nem bántom az orvosokat, mert alapvetően tisztelem őket, de meg kell hagyni, SZTK-ban nagyobb valószínűséggel botlik az ember pallérozatlan, antiszociális kontárba.

2009. máj. 8. 14:20
 7/8 anonim ***** válasza:
61%

Még annyit tennék hozzá, hogy vajon miért van az, hogy minden 2. ember horrorisztikus élményekkel "gazdagodott" iskolás évei során a körzeti/iskolafogászaton?

Én félek a fogászattól, és egy körzeti fogorvosnő amikor meglátta, hogy reszketek, jól lecseszett, hogy nevetséges vagyok, és ez kóros.(pedig szavamra nem hisztiztem, csak remegett a testem meg a hangom) ezek után mint egy rongyot átráncigált a szomszéd helyiségbe RTG-re, majd annak ellenére, hogy erős fogfájásom volt, közölte, hogy ez a fog elhalt, és ezért esze ágában sincs érzésteleníteni. ezek után beindította a fúrót, és alig ért hozzá a fogamhoz összerándultam attól az éles fájdalomtól. ezek után rámvisított, hogy mit képzelek, hogy ugrálok, talán piercinget akarok a számba? ezek után kénytelen kelletlen beadta az injekciót, és úgy folytatta le a kezelést, de még így is besz@rtam. azóta is bánom, hogy nem pattantam fel az első bunkó szónál a székéből, de 12 éves kislány voltam, így nem tudtam, miként kell reagálni ilyenkor. az incidens után évekig nem mertem fogorvoshoz menni. a legközelebbi sulifogászat gimiben volt, és mondtam a "doktornéninek", hogy óvatos legyen, mert félek. erre közölte, hogy ok akkor álljak fel, nem ér rá tökölni... most felnőttként egy tündéri magándokihoz járok, mit ne mondjak, elég nagy a kontraszt a hajdani 2 gyerekgyűlölő s.ggfej meg Közte.

2009. máj. 8. 14:39
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Az SZTK fogorvosa is érdekelt abban, hogy minél több betege legyen, mert egyrészt a finánszorzás nem fix, másrészt az SZTK-ban is vannak vállalkozó fogorvosok, akik szerződtek az OEP-pel, tehát amit nem térít a TB, azt ugyanolyan magánorvosként befizetés ellenében végezheti.

És attól, hogy pl. valaki fiatal, és nincs pénze magán rendelőt nyitni, ezért dolgozik az " SZTK"-ban, nyilván nem mondható, hogy bunkó.

2009. máj. 13. 19:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!