Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mi a véleményetek a 28 fogúság...

Mi a véleményetek a 28 fogúság idealizálásról?

Figyelt kérdés

Nagy hírű és egyetemi tanár fogorvos/szájsebész kezelt a minap egy véletlen/kellemetlenség sorozat folytán jutottam hozzá (a fogorvosom elküldőt hozzá, mert ő száj sebész). És a jobb felső nyolcas fogam volt szuvas. És fájt. Mind a ketten azt javasolták húzzuk ki, mert felesleges fog. Az amúgy elég rendezett fogsoromnak is jobb.

Szerintük az esetek 90%-ban a nyolcas fognak max. a 6 és 7 pótlásánál mint gyökér van pozitív szerepe. Ráadásul ilyenkor amúgy is előrébb kerül az állkapcson.

2011. okt. 31. 00:21
 1/5 anonim ***** válasza:
Nekem nincs bölcsességfogam, mert rosszul nőtt volna ki (tényleg, nem kellett orvosnak lenni, hogy a röntgen kép alapján megmondja valaki), aztán inkább kivették. Nekem azt mondták, hogy ne sajnáljam, mert mindig azok romlanak el a leghamarabb és úgyis csak a baj lenne vele.
2011. okt. 31. 00:37
 2/5 anonim ***** válasza:
én nem is ismerek olyan embert 30 fölött, akinek megvan a 8as. vmi evolúciós csökevény lehet tényleg.
2011. okt. 31. 01:29
 3/5 anonim ***** válasza:
Végülis nem vesztesz vele sokat. A lényeg, h legyen elég ép fogad, amivel boldogulsz az életben. :)
2011. okt. 31. 09:29
 4/5 anonim ***** válasza:

Mutáció pozitív mutáció hogy nőt az agy koponya és az agy. És negatív (nem minősítés lehet kizárólag) csökkentek az állkapocs csontok az europid nagyrasszban.

És amúgy ismerek egy 32 fogú srácot szép fogsorral. De neki közepes méretű fogai vannak és ~26-28 évesen egy szuvas foga volt eddig egész életében most 32 éves. De ő tényleg és többszörösen kivételes ezen a téren. (Amúgy horvát származású lehet.)

2011. nov. 1. 04:54
 5/5 A kérdező kommentje:

tegnap 04:54 100% (Y)

És jobb minél előbb kiszedni a nyolcasokat, mert tönkre vághat ott hátul sok fogat.

Giginél még elől is.

2011. nov. 2. 05:32

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!