Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mennyire fájdalmas érzéstelení...

Mennyire fájdalmas érzéstelenítő nélkül egy gyökérkezelés?

Figyelt kérdés
Ez azért lenne fontos, mert pánikolós vagyok, és félek attól az érzéstől, hogy lezsibbad az arcom o.O
2011. okt. 25. 06:39
1 2 3 4 5 6
 21/53 anonim válasza:
31%
Hát bocs én kibirtam érzéstelenítő nélkül 10 évesen
2014. dec. 2. 21:54
 22/53 anonim ***** válasza:
100%
Akkor te egy fakír vagy
2014. dec. 7. 11:47
 23/53 anonim válasza:
61%
Kössz
2014. dec. 8. 21:38
 24/53 anonim ***** válasza:
95%
fakír :) mazohista önkínzó :) nekem elhalt foggal félig ható érzéstelenítéssel(mert gyulladt volt) is fájt nem is kicsit.pedig elvileg már elhalt idegeket szedett ki. kaptam már pár fájdalmas dolgot az életben de a fog a legroszabb.még ép idegekkel szerintem összecsinálja magát bárki érzéstelenítés nélkül.
2015. jún. 29. 20:31
 25/53 anonim válasza:
75%
Attól függ, él-e még a fog. :) Nekem most gyökérkezelték az egyik alsó fogam, teljesen be volt gyulladva, de nem fájt, csak egy nagy dudort lehetett kitapogatni a gyökérnél. Elkezdtük injekció nélkül, nem éreztem semmi fájdalmat, így nem kellett az érzéstelenítő. :)
2016. febr. 17. 11:03
 26/53 anonim válasza:
97%

Ez a téma most engem is foglalkoztat, mert a barátnőm allergiás az érzéstelenítőre, és állítólag minden műtétjét teljesen érzéstelenítés nélkül csinálták meg, így a gyökérkezeléseket is. Ezt nem tudom elhinni, mert nekem egyszer egy lerohadt fogam gyökeréhez a fogorvos egy tűvel véletlenül hozzáért kicsit, és a fájdalomtól kb. egy métert ugrottam a székben. Ha valaki ezt nyugton elviseli perceken keresztül, azt valószínűleg olajban meg lehetne sütni anélkül, hogy megváltozna az arckifejezése. Elhiszem, hogy a nőmnek nagyon magas a fájdalomküszöbe, mert ezt állítja, de ez már ilyen formában hihetetlennek tűnik. Szerintem az orvosok nem is vállalják el érzéstelenítés nélkül.

Nekem egy totál elhalt fogamat gyökérkezelték érzéstelenítés nélkül, az nem fájt, semmit nem éreztem belőle.

2016. máj. 6. 01:44
 27/53 Molnár Zsuzska válasza:
80%

Na azért nem kell túlozni. Nekem ma - illetve tegnap, hiszen elmúlt éjfél - csinálták érzéstelenítés nélkül, én kértem így. Nem mintha bajom lenne a szurival, de eddigi tapasztalatom szerint jobb egy rövidebb ideig tartó fájdalom, mint az órákig tartó zsibbadás.

No és azt hittem, hogy a letört fogam már halott. Tévedtem, nagyon is élő volt. Kb. fél órát tartott a művelet, fájt, nagyon fájt, de elviseltem mozdulatlanul, csupán az ingemet izzadtam csatakosra. A doki a végén azt mondta, hogy ő is megizzadt, mert tudta, hogy fájdalmat okoz, és nem szereti kínozni a pácienseit. Mindenki ismeri a saját egyéni tűrőképességét, akinek magasabb, nyugodtan kibírja.

2016. szept. 17. 01:19
 28/53 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon parázós voltam a fogorvostól,nekem első alkalommal adtak injekciót akkor orvosságot rakott bele,hogy a fogbél elhaljon.Másik két alkalommal mikor az idegeket szedte ki,öblitette reszelte nem adott érzéstelenitőt.Az mondjuk eléggé fájt,ki lehetett birni,de folyamatosan csipett feszitett,a reszelést is éreztem,nem egy kellemes érzés,lelkileg lemerit.
2017. máj. 8. 23:24
 29/53 anonim válasza:
100%
Régi kérdés.. Olvasom, hogy írjátok lehetetlen, pedig nem lehetetlen. Én voltam fogorvosnál olyan két hete és az orvos adott két zsibbasztót de nem zsibbadt le s végíg éreztem ahogy gyökér/idegkezelt igaz hogy végig sírtam de nem lehetetlen kibírni s egy gyökér/idegkezelés nem pár percig tart nekem 1 órába telt.
2018. márc. 31. 09:19
 30/53 anonim ***** válasza:
79%

29#

Pedig pár percig szokott tartani a normális gyökérkezelés/idegeltávolítás. (1 hete voltam 5 percet voltam összesen) Persze ha több gyökerű meg nem egyenes az elhúzódhat de 1 óra akkor is sok, Nem lehet h csak annyinak érezted? :)

2018. szept. 21. 20:14
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!