Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Bölcsességfog eltávolító...

Bölcsességfog eltávolító műtét előtt lehet bevenni nyugtatót?

Figyelt kérdés

Holnap reggel megyek a műtétre. De mivel már volt egy ilyenem, és nem túl kellemes élményem van róla, olyan szinten ideges vagyok, hogy már két napja nem bírok aludni.

Szerintetek vehetek be reggel nyugtatót (nagyon enyhe), hogy ne roncs idegállapotban menjek a dokihoz?

Befolyásolja esetleg a gyógyszer a Lidokain hatását?

Köszönöm szépen a válaszokat és a segítséget!

2009. ápr. 22. 20:19
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

20.58: teljesen igazad van... na az lesz még kínszenvedés. Már volt ilyenem, tudom minek nézek elébe, ezért is félek... :-(

Köszi Neked is hogy írtál!!

2009. ápr. 22. 21:01
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Nekem még soha nem fájt utána, egy picit sem. Lehet, hogy szerencsés vagyok, de ha nekem kimegy az érzéstelenítő, úgy érzem, mintha semmi nem történt volna... :S
2009. ápr. 22. 21:05
 13/22 A kérdező kommentje:

Juj, akkor Te nagyon szerencsés vagy!!!!

Már várom, hogy túl legyek mindenen.

KÖSZÖNÖM A VÁLASZOKAT MINDENKINEK ÉS SZÉP ESTÉT KÍVÁNOK!

2009. ápr. 22. 21:11
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Én írtam, hogy Anyukámnak vésték, tépték, kalapálták a bölcsifogát. közben semmi fájdalma nem volt, csak annyit érzett, hogy recseg ropog az állkapcsa. az, hogy mennyire fáj utána a seb, attól függ, mennyire gyepálták meg a környezű íny-csontszövetet. nyílván komplikáltabb véséseknél jobban fáj a seb, mintha simán kihúzták volna. de most már tényleg ne aggódj, fekükdj le időben. ha kialvatlan leszel, sokkal stresszesebb is leszel. reggel meg mindenképp egyél valamit, mielőtt elindulsz. sok sikert!!
2009. ápr. 22. 21:13
 15/22 A kérdező kommentje:

Reggel még jól megtömöm a pocim, az biztos! :-)

Tényleg, megyek is, lepihizem, hogy ne legyek reggel fáradt.

Köszönöm a bíztatást, nagyon aranyos vagy! Puszi érte!

2009. ápr. 22. 21:17
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Nekem éber szedációban csinálták, hát a legjobb foghúzás volt életemben. Azelőtt mindig elájultam, ezen az 1 órás műtéten meg semmit nem éreztem, tök nyugodt voltam.

Utána volt csak rossz 1 hétig, amíg a varratal nem tudtam enni, és nehéz volt fogat mosni, mivel nem lehet se öblögetni, se köpni. Vigyázz majd a sebre, és jegeld sokat az arcod. Akkor varratszedés után máris szinte olyan lesz, mint azelőtt. Esetleg fájhat 1-2 hétig, akkor fájdalomcsillapító.

2009. ápr. 22. 21:36
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Én szájsebészeten dolgozom. Nálunk a páciens (amennyiben egészséges) kérhet Dormicumot (nyugtató hatású relaxációs tabletta), amit a kezelés előtt fél órával kell bevenni. Ettől kellő képpen ellazul, és addig a rendelőben marad, míg el nem múlik a Dormicum hatása. Bölcsességfogat altatásban is kiszedünk ha a páciens úgy óhajtja, de a "beteg" érdekében előnyben részesítjük az altatás mellőzését. Fel a fejjel! A félelmet úgy a legkönnyebb legyőzni, ha szembesülsz vele.
2009. ápr. 22. 22:13
 18/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen Nektek is, hogy írtatok.

A jégakkuk már be vannak készítve :-) , most indulunk a szájsebészhez.

Feszült és ideges vagyok, de nem vettem be nyugtatót.

Remélem hamar túl leszek rajta!

Még egyszer köszönöm Mindenkinek hogy írt! Szép napot!

2009. ápr. 23. 07:52
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Na, túlélted ugye?:)
2009. ápr. 23. 11:53
 20/22 A kérdező kommentje:

Hála Isten még élek! :-) Bár nem mondom, hogy kellemes volt, de örülök, hogy túl vagyok rajta.

Először kettévágta a fogam, aztán fúrt, vésett, kalapált... azt mondta, félt, hogy artériás vérzés is lesz, de szerencsére nem volt. Valamivel több, mint egy órát tartott.

5 varratom van, most már csak az elkövetkezendő pár napot kell túléljem.

2009. ápr. 23. 14:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!