Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » A foghúzás egyenlő az igénytel...

A foghúzás egyenlő az igénytelenséggel?

Figyelt kérdés

Tegnap nézelődtem foghúzás témában, mert tegnap voltam fogorvosnál, és féltem, hogy kihúzzák, de végül nem, megmentette a dokim, már másodszorra na mind1....

Egyik kérdésnél láttam egy választ, valahogy így szólt: "23 évesen fogat húzni, az milyen már?"

Kb. a lényege annyi volt, hogy "mekkora egy igénytelen sz@r vagy.."

De ez egy akkora baromság, az ilyen ember még nem hallott a genetikáról?

Annyira bennem van, hogy gyerek koromban, reggel-este ott állt fölöttem vagy apu, vagy anyu, be kellett tartani, hogy 2 percen keresztül sikálni kellett a fogamat, és közben "segítettek", hogy "hátul is, elől is, alaposabban stb...."

Szóval gyerek korom óta túlzás nélkül mondhatom, hogy egy alkalmat sem hagytam ki, és mégis van több tömött fogam is. Papámnak is romlandóak voltak, anyának is azok, nekem is azok a rendszeres ápolás ellenére.

Szóval szerintem ez nem egyenes arányos az igénytelenséggel... persze, aki nem ápolja a fogait az meg is érdemli a sorsát, de aki ápolja az nem feltétlen azt jelenti, hogy sosincs velük semmi probléma.

24N

2011. aug. 31. 10:17
 1/4 anonim ***** válasza:
szerintem sem igénytelenség!!nekem fogorvos mondta hogy a foganyagon rengeteg múlik!
2011. aug. 31. 10:25
 2/4 anonim ***** válasza:
12 éves korom óta szinte heti rendszerességgel járok fogászatra. egyszerűen borzalmasan rossz fogakat örököltem. 26 évem ellenére már 7 fogamat likvidálták, még a rendszeres tömések és fogászati kezelések ellenére is. mégsem érzem azt, hogy emiatt igénytelen lennék. jó annak akinek jók a fogai. de én ettől többet nem tudok tenni az enyémekért. sajnos.
2011. aug. 31. 10:25
 3/4 A kérdező kommentje:
így van. Én igaz fél évente járok ellenőrzésekre, de legalább járok. Egyszerűen nem értem mi ebben az igénytelenség.
2011. aug. 31. 10:30
 4/4 anonim ***** válasza:
Nem igénytelenség. Esetleg minimális hanyagság, h nem mentünk el időben a fogorvoshoz:) Nekem is rossz a genetikai hátterem ilyen téren, nincs mit tenni:)
2011. szept. 1. 00:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!