Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Fogszabályzó. A gumik elszínez...

Fogszabályzó. A gumik elszíneződése ellen?

Figyelt kérdés

Állandó kerámia fogszabályzóm van, átlátszó/színtelen gumikkal rögzítve. Mióta rájöttem, hogy az ételek elszínezhetik a gumit, sárga lesz, ezáltal távolról úgy néznek ki a fogaim, mintha sárgabarackok lennének, azóta kínosan ügyelek rá, hogy ne egyek olyan ételt, amely mesterséges színezéket tartalmazhat. Még a paprikás ételeket is úgy eszem, hogy utána rögtön futottam fogatmosni. A fogorvosom ellenére is, vettem a boltban fogfehérítős fogkrémet és azóta is használom. (Kb másfél hete.) Van olyan, hogy bekenem a fogaimat a krémmel, és utána leülök és tévézek. Kb 5-10 perc után meg lemosom. Tisztában vagyok azzal is, hogy ezek roncsolhatják a fogamat, de bevállalom. Viszont, ennek ellenére is sárgulnak a gumik!!!! A fogsorom színe már inkább hasonlít az imént említett barackra, mint a szemem fehérjére! És már ELEGEM VAN! Valakinek van ötlete mivel lehetne megállítani, vagy megelőzni a gumik elszíneződését? Tapasztalat, bármi! Minden nagyon jól jönne, mert már tényleg nagyon unom, hogy vigyázok rájuk, minden nap 10 percig mosom a fogaimat, és így hálálják meg!...

Köszönök minden választ!

2011. aug. 23. 20:53
 1/8 anonim ***** válasza:

Kérd meg a dokit, hogy cserélje sűrűbben.

ha nem akarja, akkor meg említsd meg neki, hogy nem ő az egyetlen doki a környéken. :)

2011. aug. 23. 20:58
 2/8 anonim ***** válasza:
mármint a gumikat. Ami nekem volt gumi, az bár kék volt, de minden kontrollnál lecserélte.
2011. aug. 23. 20:59
 3/8 anonim ***** válasza:
Előző véleményén vagyok én is, vagy kérj színes gumit, ami kevésbé jó ötlet, vagy járj el sűrűbben cseréltetni!
2011. aug. 23. 21:20
 4/8 A kérdező kommentje:
Nekem havonta van csere. Köszönöm a válaszod!!
2011. aug. 23. 21:22
 5/8 A kérdező kommentje:
Nem tudom milyen lenne színes a fehéren. De köszönöm!
2011. aug. 23. 21:26
 6/8 anonim ***** válasza:
Én sokáig fehér gumikat használtam és azzal nem volt soha ilyen gondom, az átlátszó tényleg gusztustalan volt. Utána az utolsó pár hónapban én is áttértem a színes gumikra, nagyon jó fej volt a fogorvosom, volt, hogy 4 féle színből rakott fel gumikat, végül egyfajta divathullám is lett színes mindig más színű "fogsorral" mászkálni.
2011. aug. 23. 21:33
 7/8 anonim ***** válasza:

Az enyém is átlátszó, kb. féléve cserélte, és most már citromsárga, nem szeretem ,mert a fogaim nagyon fehérek...:S De szerencsére holnap leveszik.:DDDD

Nem tudsz sztem ellene sokat tenni,kérd meg hogy sűrűbben cserélje. Habár ha nekeM minden hónapban cseréné/ cserélte volna,akkor kiugrottam volna a bőrömből.:D

2011. aug. 24. 16:03
 8/8 anonim ***** válasza:
ez már az idiotizmus határain jócskán belül van. inkább teszed tönkre a fogaid, minthogy kicsit csúnya legyen a fogszabályzód? mire rendesen beállnak, addigra a doki cserélheti is ki műfogsorra és adtál a szarnak egy pofont.
2011. szept. 2. 04:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!