Fogtömés után meddig nem szabad enni?
Figyelt kérdés
én régről(még gyerekkoromban tömték utoljára) úgy tudtam h. 3 óra, de most azt mondta a doki hogy 1 óra...sajna voltam olyan buta, hogy reggel ne ettem, és 3-ig kicsit nehezen bírnám...szóval lehet hogy már egy óra után ehetek?2009. ápr. 15. 12:49
11/13 anonim válasza:
Nekem sztk-s fogorvos csinálta és ha már ott voltam megcsinálta mind a 3 lukas fogamat, és azt mondta 2oráig ne egyek. (ingyen )
12/13 anonim válasza:
A töméstől függ mindig. A régi amalgám töméseknél kell ugye 2-3 óra mire megszilárdul addig nem szabad enni. A modernebb UV fényre kötő fogszínű tömésnél, meg azonnal megköt, mert a tömés végeztével UV lámpával megvilágítják és ettől szilárdul meg így akár azonnal amint kilépsz a rendelőből ehetnél, csak azért tartják fent a 3 órát, mert ameddig nem megy ki az érzéstelenítő hatása addig elharaphatod a nyelved is így veszélyes lehet, de ha nem kaptál érzéstelenítőt akkor akár azonnal is zabálhatnál kétpofára.
13/13 anonim válasza:
tegnap tömtek nekem 4 ezerért szval sztem nem reális..4 orát kell várni kb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!