Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » A fogszabályzó mennyi ideig...

A fogszabályzó mennyi ideig van fent? Több lent.

Figyelt kérdés
Most kaptam beutalót, de én csak felülre szeretnék rakatni, mert 4 fogam egy kicsit össze-vissza áll, de csak oldalról, látszik, és engem zavar. A fogorvos azt mondta, hogy csak szépséghiba, de adott beutalót. Kb mennyi ideig lesz fent? A nyelvemet/ínyemet tényleg megsérti? Fogat is kell húzatni?
2011. aug. 1. 16:31
 1/6 A kérdező kommentje:
A levétel után is kell éjszakai fogszabályzót hordani?
2011. aug. 1. 16:37
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
először is nem mindegy, hogy hány éves vagy... ugyanis azok akik még 14 év alatt vannak, azoknak még adnak kivehetős fogszabit, aztán utána már nem nagyon... inkább a rögzitettet alkalmazzák. egyébként a kivehetős fogszabit lehet hordani egy, illetve két évig is. a rögzítettet is, 1-2-3 évig is, dee ahogy így leirtad, szerintem neked bőven elég lesz az 1év. fogat akkor húznak, hogyha torlódnak a fogaid, esetleg már a bölcsesség fogaid is kint vannak, és esély sincs arra, hogy foghúzás nélkül elférjenek a fogaid a szádban. egyébként a rögzített fogszabályzó nem kellemes élmény.. én két hétig nem tudtam szilárd kaját enni, annyira fájt... tele volt a szám szájhólyagokkal, mert annyira kidörzsölte a drót. viszont az unokatesómnak pl. csak 3 napig fájt, és semmit baja nincs... szóval ez úgylátszik egyénfüggő
2011. aug. 1. 17:40
 3/6 anonim ***** válasza:
ja és igen, a levétel után lehet hogy kapsz éjszakára is, amit kb. fél, vagy még egy évig kell hordanod, dee ez nem biztos
2011. aug. 1. 17:40
 4/6 A kérdező kommentje:
15 éves vagyok. Egyik ismerősömnek is úgy tudom, h nem kellett fogat húzni. Nagyon remélem, hogy én is megúszom, meg a kidörzsölődést is. :S Köszi a választ.
2011. aug. 1. 21:09
 5/6 anonim ***** válasza:
[link] =)
2011. aug. 2. 08:42
 6/6 anonim válasza:
nekem sem kellett pl fogat húzni, és kicsit kevesebb mint két évig volt fent, de egyáltalán nem zavart, teljesen meg lehet szokni. Az elején persze furcsa lehet, de tuti megszoknád.
2011. aug. 2. 10:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!