Egy mozgó fog meg tud erősödni?
Nekem is kilazult az első kettő egy baleset miatt, öcsém véletlenül szájba csapott egy idétlen balesetben egy üveggel.
nekem is eléggé mozgott, emlékeim szerint kb 2 hét után kezdett kevésbé mozogni. Én orvoshoz nem mentem.
Ez 10 éve volt tehát 100% hogy rendbejött :)
Nekem baleset miatt az egyik legelső és az alatta lévő egyik tépőfog sérült - néha,de nem mindig érzem, hogy ha a számat mozgatom nagyon, akkor mintha nyomná őket (tehát lazábbak, mint kellene, ez annyit tesz).
A fogorvosom látta már őket, mire azt mondta, ha hozzájuk nyúlna fúróval, letörne az egész, viszont ez 10 éve így van már és se nem szuvas, se nem fáj.
A rostok megsérülhettek a balesetkor, igazából idősebb korban lehet csak belőle probléma, ha amúgy meg képesek rendben megtartani azt a fogat!
A másik ok lehet steril gyulladás is. Előfordulhat baleset miatt is, bár legtbbször ferde szomszéd-fogtól van. Azért is mozoghat, mert ettől a gyulladástól elhal az ideg benne.
Ekkor a gyökértömés megoldás, ahogy nekem mondták, ha bár a fog életét sokkal nem tudja meghosszabbítani és még fájdalmas is.
Az ilyen fognak általában az a vége, hogy egyszer majd kiesik DE nem fog soha többé fájni (gyökérkezelés nélkül sem), de ez az "egyszer" lehet 45-50 évesen is akár.
Remélem segített (a fogorvos(aim)tól hallottam ezeket, mikor el mertem menni!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!