Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Ha a fogam körül be van...

Ha a fogam körül be van gyulladva az ínyem, meg lehet menteni? Vagy kihúzzák mindenféleképpen!?

Figyelt kérdés
2009. ápr. 5. 13:29
 1/10 anonim ***** válasza:
Attól függ, mennyire van gyulladt állapotban. ha annyira még nem súlyos a helyzet, a doki erős gyulladáscsökkentőket ad, majd pár nap múlva visszarendel, és megpróbálja gyökérkezelni. ha sikerül a gyökikezelentyű, akkor hurrá, ha nem, akkor még mindig va rá eseély, hogy a művelet megismétlésével megmenthető a fog. az a fontos, hogy semmiképpen ne hagyd, hogy csak úgy kihúzzák a fogad! ezért azt javaslom, hogy holnapig bírd ki valahogy, és nehogy ügyeletre menj, mert ott ész nélkül húznak.
2009. ápr. 5. 13:34
 2/10 anonim ***** válasza:
Ha az ínyed van begyulladva, annak semmi köze a fogadhoz, attól még a fogad lehet makkegészséges is. Nekem is volt már ínygyulladásom, ecsetelni kellett, meg gyógyszert szednem. A fogamhoz hozzá sem nyúltak.
2009. ápr. 5. 14:26
 3/10 anonim ***** válasza:
Előző vagyok: még annyit, hogy az ínygyulladás is ugyanolyan éles fájdalommal jár, mintha a fogad fájna, én is azt hittem, hogy a fogam mondta be az unalmast.
2009. ápr. 5. 14:29
 4/10 anonim ***** válasza:

Igaza van az elsőnek, lehet hogy csak sima ínygyulladás, bár ha az csak egy fog köré lokalizálódik, valószínűbb, hogy a fogad gyulladt be. de ne aggódj, a lelkiismeretes fogdokik imádnak fogat menteni, úgyhogy minden tőlök telhetőt megtesznek, hogy megmaradjon a fog. csak az ügyeletet kerüld nagy ívben, mert ott húzni szeretnek viszont.

(első)

2009. ápr. 5. 14:32
 5/10 anonim ***** válasza:
az ínyednek nem sok köze van a fogadhoz, nekem is volt olyan h eszméletlenül fájt, kiderült, hogy nem a fogam volt hanem a fogam alatt az íny. gyökérkezelte a fogam és azóta nem fáj
2009. ápr. 5. 14:49
 6/10 anonim ***** válasza:
Előzőnek: ha gyökérkezelték a fogad, akkor mégis csak volt köze a fájdalomnak a fogadhoz, nem gondolod?
2009. ápr. 5. 14:51
 7/10 anonim ***** válasza:
Ja, eléggé ellentmondásos amit írsz, utolsó előtti!
2009. ápr. 5. 15:15
 8/10 anonim ***** válasza:
a fogammal semmi baj nem volt, vagyis kívülről nem láttam, én is azt hittem kinyitotta és azt mondta be van gyulladva az ínyem, és gyökérkezelni kell, és utána már nem fájt
2009. ápr. 5. 20:03
 9/10 anonim ***** válasza:
Basszus, ne idegesíts már. ha gyökérkezelte a fogad, akkor márpedig az volt begyulladva. ínygyulladást nem gyökérkezeléssel gyógyítják!
2009. ápr. 5. 20:12
 10/10 A kérdező kommentje:
végülis annyi a gondom h pirosabb az átlagnál!nem fáj meg semmi ilyesmi csak néha 1 picit vérzik a mikor megmosom!és ez zavar de úgy érzem mindenféleképpen orvos lesz belőle:(de köszi a válaszokat!
2009. ápr. 6. 13:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!