Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Amikor húzzák a rendes csontfo...

Amikor húzzák a rendes csontfogat a maradandót, az nagyon fáj?

Figyelt kérdés
(12 éves fejjel nagyon félek tőle és méghozzá 2-őt kell kihúzni:( ) Nagyon félek! Kérlek titeket írjatok beszámolót! Pl.: sírni fogok? a szuri az nem fáj azt tudom, de abból mennyit kapok, és ha esetleg szájsebészet lenne belőle amire nagyon nem vágyok?
2009. ápr. 4. 10:32
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
87%

Ne félj tőle, túl leszel rajta. A foghúzásoknak kevés százaléka végzi a szájsebészeten. A legfájdalmasabb még a szuri az egészben. Utána már nem fáj, csak esetleg kellemetlen, ha rángatják ki a fogat. Ha nem örlőfog, akkor egyszerű gyükere van és simán kijön. Ha örlő, akkor kicsit tovább kell kimozgatni, de az csak kellemetlen.

(Azt hogy sírni fogsz-e nem tudom, lehet, hogy a szájtátátstól folynak a könnyeid, de a sírástól nem lesz kevésbé kellemetlen.)

2009. ápr. 4. 10:40
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Ne félj, a húzásból semmit nem fogsz érezni, mivel az orvos alaposan elérzéstelenít. nekem pár éve egy nagyon durván gyulladt fogamat húzták, és a húzásból csak annyit éreztem, hogy recseg vmi a számban, de semmiféle fájdalom nem volt. szájsebészet ritka, olyan esetben szoktak odaküldeni, ha beletört az ínybe a gyökér, de ez leginkább bölcsességfogaknál fordul elő, mert azoknak szokott girbegurba lenni a gyökerük. ha esetleg beletörik a gyökér, az sem katasztrófa, olyankor újabb alapos érzésteleítés után kipiszkálják a bennmaradt gyökeret. anyukámnak véstek fogat, ő sem érzett semmit.

ne pánikolj, nem lesz semmi baj, szorítok neked.

2009. ápr. 4. 10:56
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Egyáltalán nem fáj. Én jobban "szeretem" a foghúzást, mint a tömést. :D

Pedig volt már minden: 3 darabba vágva is szedték ki a fogamat, meg úgy is, hogy felvágták az ínyemet, mert annyira kesze-kusza a fogaim gyökere, hogy nem bírták kihúzni...

2009. ápr. 4. 11:27
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy miért kell őket kihúzni? remélem, hogy csak fogszabályzás miatt, és nem azért, mert már ilyen fiatalon menthetetlenek!
2009. ápr. 4. 11:37
 5/13 A kérdező kommentje:
Hát azért kell kihúzni mert menthetetlenek (de ez nálunk anyáról lányára száll sajnos...) De lesz fogszabályzóm is és azért is ki kell.... De köszsönöm a nyugtató szavakat, amúgy ez rágó fog mind a kettő amit ki kell húzni:S
2009. ápr. 4. 12:52
 6/13 anonim ***** válasza:
nekem az egyik csontofogam 3/4-e lyukas volt és meg tudta menteni a fogdoki, úgyhogy lehet nem húzza ki
2009. ápr. 4. 15:19
 7/13 anonim ***** válasza:
Hanyas fogaidról van szó? úgy értem, kisörlő vagy hátsó nagy? de egyébként meg meg kéne próbálni gyökérkezeltetni őket!
2009. ápr. 4. 15:29
 8/13 A kérdező kommentje:
Hát (még nincs kint a bölcsességfogam tehát azon kívül) az utolsó előtti fogaim és lent mind a kéthelyen, és azt mondta a doki hogy biztos h ke kell húzni:S és ami mögötte van fogam azt akarja a kihúzandó helyére hozni fogszabályzóval és ez lehetséges, meg hát énis gondoltam a gyökérkezelésre de azt mondta h az nem lehetséges! De remélem nem fog fájni se a húzás se a fogszabályzó =)
2009. ápr. 4. 17:09
 9/13 A kérdező kommentje:
Na, mondjatok valamitt!
2009. ápr. 6. 13:29
 10/13 A kérdező kommentje:
És egyet kihúztak tnap, hát nem akarok senkit se elkeseríteni de az fájt amikor csavargatta össze vissza mondjuk nekem 2-szer futott neki! :S
2009. ápr. 10. 08:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!