Amikor húzzák a rendes csontfogat a maradandót, az nagyon fáj?
Ne félj tőle, túl leszel rajta. A foghúzásoknak kevés százaléka végzi a szájsebészeten. A legfájdalmasabb még a szuri az egészben. Utána már nem fáj, csak esetleg kellemetlen, ha rángatják ki a fogat. Ha nem örlőfog, akkor egyszerű gyükere van és simán kijön. Ha örlő, akkor kicsit tovább kell kimozgatni, de az csak kellemetlen.
(Azt hogy sírni fogsz-e nem tudom, lehet, hogy a szájtátátstól folynak a könnyeid, de a sírástól nem lesz kevésbé kellemetlen.)
Ne félj, a húzásból semmit nem fogsz érezni, mivel az orvos alaposan elérzéstelenít. nekem pár éve egy nagyon durván gyulladt fogamat húzták, és a húzásból csak annyit éreztem, hogy recseg vmi a számban, de semmiféle fájdalom nem volt. szájsebészet ritka, olyan esetben szoktak odaküldeni, ha beletört az ínybe a gyökér, de ez leginkább bölcsességfogaknál fordul elő, mert azoknak szokott girbegurba lenni a gyökerük. ha esetleg beletörik a gyökér, az sem katasztrófa, olyankor újabb alapos érzésteleítés után kipiszkálják a bennmaradt gyökeret. anyukámnak véstek fogat, ő sem érzett semmit.
ne pánikolj, nem lesz semmi baj, szorítok neked.
Egyáltalán nem fáj. Én jobban "szeretem" a foghúzást, mint a tömést. :D
Pedig volt már minden: 3 darabba vágva is szedték ki a fogamat, meg úgy is, hogy felvágták az ínyemet, mert annyira kesze-kusza a fogaim gyökere, hogy nem bírták kihúzni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!