Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » A fogat milyen anyaggal...

A fogat milyen anyaggal tömhetik be, ami nem amalgám? És mennyibe kerülhet?

Figyelt kérdés
Kismama vagyok, márcsak ezért sem szeretném az amalgámot, ami a MÁV rendelőben ingyenes. De azt nem tudom, hogy milyen más anyagot lehet még használni, ami nem káros és nem drága?
2009. ápr. 1. 15:10
 1/10 anonim ***** válasza:
Fehér kompozit tömést használnak már, ami UV fényre köt. Dokifüggő, hogy mennyibe kerül, illetve akár függhet a tömés méretétől is. Magándokinál nálunk úgy 7.000-10.000 között van egy ilyen tömés.
2009. ápr. 1. 15:16
 2/10 anonim ***** válasza:
igen, a kompozit tömés. sztk-ban kb 5-7 ezer forint magándokinál függ a lyuk nagyságától ott 10től kezdődik kb, az enyémen marha nagy lyuk volt és az volt 12
2009. ápr. 1. 15:19
 3/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Én ugyan még nem voltam kismama, de úgy két éve kellett több fogamat is tömni sajnos. Nekem ott azt mondta az orvos, hogy háromféle tömés létezik: az amalgám, illetve két fehér tömés, az egyik fajta ebből drágább.

Ha elöl levő fogról van szó, természetesen csak fehéret használnak, választhatsz, milyet. Az amalgámról azt mondta, hogy sokkal kevésbé terheli meg a fogat, mint a fehér tömések, nem mérgező, és hátul úgy sem látja senki.

Úgy emlékszem, hogy hogy az olcsóbb porcelán 4000 volt, a drágább meg 6000, de kábé két éve.

2009. ápr. 1. 15:19
 4/10 anonim ***** válasza:
A fehértömés ugyanúgy ingyenes és lehet kérni, ha azt akarsz! Én TB-s fogdokihoz járok Szegeden, nem kerül az se pénzbe. Annyi van csak a fehér töméssal, hogy örlőfogba nagy lyukba nem mehet, mert széttörik.
2009. ápr. 1. 15:21
 5/10 anonim ***** válasza:
Hű, úgy látom, máshol nem divat az ingyenes fehértömés, csak nálunk... :-)
2009. ápr. 1. 15:23
 6/10 anonim ***** válasza:
Mehet fehér tömés hátsó fogba is. Gondolom neked azért mondták, hogy nem mert azt már ingyen nem lehetne. Első fogakba meg azért ingynes, TB támogatott, mert oda mást nem lehet rakni. Az én magándokimnál 7000/db, mérettől függetlenül. Ha teljes fogat kell építeni csappal, akkor 8-10.000.- Ft.
2009. ápr. 1. 15:27
 7/10 anonim ***** válasza:
Négy hátsó örlőm van fehérrel tömve és sosem nem kértek pénzt érte a körzeti fogorvosnál! Az egyiket csak azért kellett amalgámra cserélni, mert nagyon nagy volt a lyuk és a fehértömés kettétört! Nehogy zsebre dolgozzon a fogorvosotok és valójában jár az ingyenes fehértömés, ti meg fizettek, mint a katonatiszt!!!!!!!!!
2009. ápr. 1. 15:34
 8/10 anonim ***** válasza:
Az én fogorvosom 7000ért töm egységesen minden fogat, lyuk nagyságától függetlenül, fehér töméssel.
2009. ápr. 2. 19:48
 9/10 anonim ***** válasza:
Nekem ingyen tömte be rendessel mondjuk az én fogorvosomnak a fia velem jár egy osztályba...:)
2009. ápr. 4. 10:28
 10/10 anonim válasza:
100%
Napokben néztem utánna,mivel Kaposvár melletti faluban 4000 ft-ot kérnek a hátsó fehér tömésért.Minden fogmegtartó kezelés ingyenes a fehér és az amalgám tömés is,Tb-ben is ezt a felvilágosítást adták.Sajnos némelyik orvos erről nem vesz tudomást...
2009. ápr. 23. 13:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!