Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Félig kiesett az ideiglenes...

Félig kiesett az ideiglenes tömés a fogamból. Ilyenkor mi a teendő?

Figyelt kérdés
Tegnap voltam fogorvosnál, egy érzékeny fogammal. Fúrta, majd ideiglenes tömést tett bele, és azt mondta, 2 hét múlva menjek vissza, és megnézi. DE: félig kiesett az ideiglenes tömés, egy részét szabadon hagyja a fogamnak. Csak kedden tudok elmenni hozzá, mivel pénteken nem rendel, hétfő pedig pünkösd. Lesz valami baja a lyukas fogamnak addig? Tudok valamit tenni ilyenkor?
2011. jún. 9. 20:54
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Vissza kell nyomni, amennyire lehet, és mihamarabb elmenni fogorvoshoz.
2011. jún. 9. 21:10
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Ja és nem enni cukros ételeket.
2011. jún. 9. 21:11
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Igyekszem! Azóta akárhányszor ettem, rögtön fogat mostam, nem tudom mennyit segít.
2011. jún. 9. 21:32
 4/7 anonim válasza:
100%

Vicces, ma pont ugyanez történt velem és ezért kerestem rá a kérdésre. Véletlen nem a Zuglói rendelőintézetben jártál :P ?

Nekem az a gondom, hogy olyan magasra csinálta és amúgy már törik is le belőle, hogy nem tudok a másik oldalon harapni. Itt van előttem a finom melegszendvics és csorog a nyálam...

2011. jún. 9. 22:24
 5/7 A kérdező kommentje:
Nem Zuglóban voltam, hanem a Vámház körúton. De nekem nem csak simán letört, hanem egy részét a fogamnak, ami fúrva van, szabadon hagyja.
2011. jún. 9. 22:27
 6/7 anonim válasza:
100%
Hát én is tanácstalan vagyok, mert épp olyan helyre utazunk holnap, ahol svédasztalos kaja lesz 4 napig. Most egy átlagos 15 perces vacsi 45 perc és közben néha kerül egy kis tömés is a kajába. Szval gyomorforgató...Gondolkozom, hogy holnap kivetetem és rendes tömést tetetek be.
2011. jún. 9. 22:38
 7/7 istvan33lenart ***** válasza:
100%
a lényeg hogy az üreg alján maradjon a tömő anyagból, egyébként ezek az ideiglenes tömő anyagok puhák és törnek mind, de ez nem gond még ha ki is esik is, de általában nem szokott az egész kiesni, csak azért rakják hogy ha komplikáció adódna akkor ne kelljen a végleges tömő anyagot kiszedni mert az nagyobb munka lenne.....
2011. jún. 10. 19:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!