Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » A fogorvos csinálhat olyat,...

A fogorvos csinálhat olyat, hogy azt a fogat is betömi, amelyiknek amúgy semmi baja?

Figyelt kérdés
Pár napja voltam fogászaton 2 lyukas foggal, és betömött mindkettõ mellet mégegyet, ami nem volt lyukas, soha nem fájt, semmi baja nem volt. Csinálhat ilyet? És, ha igen miért? Ez neki több pénz?
2011. jún. 9. 05:59
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Nem kizárólag neked céloztam amit írtam.

Csak abból amiket a többiek írtak, az jön le, hogy minden fogorvos hasznot csinál magának azzal, hogy ép fogakat töm be.

Biztos van ilyen fogorvos, de ez kb. 5000-ből 1.

A magánfogorvos nem fog ép fogakat fúrkászni, mert azzal rontaná a jó hírnevét, így nem ajánlanák a páciensei másoknak, ergo többet bukna, mint amennyi haszna azon az 1-2 tömésen van. Ki az, aki olyan fogorvost ajánlana, akinél letörnek a koronák meg állítólagos ép fogakat töm be? Vagy ki az, aki ilyenhez menne? Na ugye, hogy senki.

Az SZTK-ban meg nem fog pluszmunkát csinálni magának az orvos, mert közalkalmazotti bértábla szerint kap fizetést, egy-egy tömés/húzás után annyira kevés pénzt kap, hogy az abszolút elhanyagolható (még ha naponta megcsinál 10 "áltömést", akkor is).

2011. jún. 9. 16:05
 12/14 A kérdező kommentje:
Igen, ez logikus, amit írsz. De nem gondolja mindenki, hogy ó, biztos a fogorvos hibája, ha kiesik pl a tömés, vagy a koronával van gond. Ilyen esetekben akár a fogorvos direktsége is lehet, ha egy két beavatkozást nem szakszerűen végez. Végülis sok kicsi sokra megy, nem kell ott mindet elrontani, de hallottam már pár embertől, h kiesett a tömés stb... Azért én /mostmár/ bízom a fogidokimban, hogy nem akar rosszat.
2011. jún. 9. 19:17
 13/14 anonim ***** válasza:
Jó, de a legtöbb fogorvosi rendelőben több év garanciát vállalnak a tömésekre, koronákra, hidakra, implantátumokra - feltéve, ha megjelensz félévente szűrővizsgálaton. :)
2011. jún. 9. 19:21
 14/14 A kérdező kommentje:
De a "garancia,, azokra a fogászatokra vonatkozik, ahol fizetni kell, nem? Nekem még ingyen csinálta, de nem volt ilyenről szó. Még az elején vagyok a rendbehozatalnak, szóval még a féléves ellenőrzésről sem volt szó.
2011. jún. 9. 19:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!