A fogorvos csinálhat olyat, hogy azt a fogat is betömi, amelyiknek amúgy semmi baja?
Figyelt kérdés
Pár napja voltam fogászaton 2 lyukas foggal, és betömött mindkettõ mellet mégegyet, ami nem volt lyukas, soha nem fájt, semmi baja nem volt. Csinálhat ilyet? És, ha igen miért? Ez neki több pénz?2011. jún. 9. 05:59
1/14 anonim válasza:
Lehet hogy azokon is látta már a kezdeti pici lyukat, ami igazán nem okoz fájdalmat, de egy idő után már igen. Egyébként szó nélkül egészséges fogat nem tömhetne be, illetve a páciensen múlik. Én pl tuti rákérdeztem volna, hogy mi a jó eget csinál, és még is miért.
2/14 anonim válasza:
Lehet h csak annyi volt a gond h kezdett volna picit barnulni vhol a fogad ahol te nem láthattad jól, ő meg inkább betömte azt is a biztonságért, nekem is volt már ilyen, bár ott nem arról volt szó h teljesen betömte hanem csak megfúrta és csak egy pici lyukat csinált és azt tömte be. Fölöslegesen azért nem tömik a fogakat...csak megvannak a trükkjeik pl: gyengébb anyagot kever h hamarabb kissen-visszamenj, gyökérkezeléseknél, koronát úgy tesz fel h hamarabb letörjön vagy leessen ezt egy ismerősöm mondta akinek fogorvos rokona van..ilyenek így biztosítanak mindig pácienseket. :/
3/14 anonim válasza:
Persze,hogy csinálhat...több pénz persze,mert a Tb fizeti.Az egy dolog hogy nem csinálhatna,de sajnos egyre többször tapasztalom azt az egészségügyben,hogy a pénzért feleslegesen szabdalják a beteget.A fogorvosodat nem árt jól megválasztani.Egy rossz helyre beadott inyekció a fogad elvesztésével is járhat.Családunkban többször is volt erre példa. :(
4/14 A kérdező kommentje:
Egyik "jó,, legalábbis szerintem jó fogamba csak egy kicsi tömést rakott, és nem is csiszolta le az egészet, de a többi hármat teljesen kikaparta, és eléggé ocsmány betont pakolt bele. Csak itthon láttam, h mit mũvelt. Gondolom az lenne az amalgám. Hogy mondjam meg neki, h ne az egészet kaparja ki? Sajnálom a fogam nagyon. :( Vagy ne reklamáljak, mert ő látja? Remélem nekem nem csak a pénzért tömködi jobbra balra. :(
2011. jún. 9. 06:55
5/14 anonim válasza:
Azt ő látja h meddig kell neki fúrni, nekem is 2 fogamat szinte teljesen kifúrta és úgy tömte be mint neked, abba te nem szólhatsz bele h félig tömje be, ő látja, főleg ha terjedn iakar másik fogra, azért csinálta azt neked h az egyiket csak épphogy fúrta a többit meg teljesen. /áll. amalgám tovább tart annak örülj, nekem fehér van de még semmi vaj vele/
6/14 Smartguy86 válasza:
Létezik barázdazáró tömés is, hátsó fogak esetében szokták csinálni, ha megindul a szuvasodás a fog barázdáiban. Gondolom erről volt szó nálad is!
7/14 anonim válasza:
Ja, persze, összeesküdnek ellenetek a fogorvosok.
A sebészek meg poénból kitaláljak, hogy vakbélgyulladásotok van, nem?
8/14 A kérdező kommentje:
Most értem haza, megint betömött négyet hátul, és a fogkövet szedte le 2 fogról. Igen, a barázdákakat kaparja ki teljesen, és tömi be, de a foggal semmi baj, nem szuvas, nem fáj. Kettõt szürkével, kettõt fehérrel csinált. Nem fájt egyáltalán. :) Utolsónak: nem azért mondom, h összesküdtek, vagy hasonló, hanem voltam már a falubeli orvosnál, és õ azt mondta 3 rossz fogam van, abból egyet húzni kellett, azt már rég kuhúzattam, és 2 tömés maradt, de semmi ilyet nem mondott, h a barázdákat is bekell tömetnem, mert elromolhat, vagy késõbb abból lesz a szuvasodás. Ezért kérdeztem
2011. jún. 9. 12:33
9/14 anonim válasza:
Nekem volt olyan fogam, amivel soha nem volt semmi gond, ránézésre nem volt lyukas. A doki kifúrta a tetejét, és akkora lyuk lett rajta mint a ház...én is csak csodálkoztam.A doki látja a fogon, hogy szuvas, te lehet, hogy nem látod, de ő igen. Az, hogy nem fáj, az nem jelenti azt, hogy nem szuvas a fogad.
10/14 A kérdező kommentje:
Értem, köszi a válaszokat, így megnyugodtam picit. Most eléggé fáj, szinte az egész fogsorom, lehet attól az oldattól, amit rákent, de leginkább azok a fogak, amelyeket meghúzott, hogy be tudja tömni. Nagyon érzékenyek, nekünk meg már gyógyszer sincs itthon. :(
2011. jún. 9. 15:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!