Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Felépítés vagy korona?

Felépítés vagy korona?

Figyelt kérdés
Letört egy nagydarab a fogamból, gyökérkezelték, koronát akar rá a doki, viszont barátnőmnek meg a csonkját is felépítették, és ugyanolyan jó. Szerintetek melyiket érdemesebb? Nyilván a korona jóval drágább. Az is igaz, hogy a felépítésnél benne van a pakliban, hogy bármikor széttörhet (nem tudom, milyen anyagból építik fel...) Várom válaszotokat! Előre is köszi! :)
2011. máj. 17. 11:58
 1/7 anonim ***** válasza:
Én a csavaros koronát ajánlom.Csakis porcelánból.Hagy ne kelljen egy fog miatt a többi 3 jó fogat babrálni!
2011. máj. 17. 12:01
 2/7 A kérdező kommentje:
ez nem igazán értem, mire gondolsz... hiszen a különbség az, hogy ha korona kell, akkor le kell csiszolni a fogamat, ami kívülről tök ép. Ha felépítés, akkor csak vmi tömőanyaggal felépítik. A csavaros korona az kihúzott fogra érvényesül, nem?
2011. máj. 17. 12:05
 3/7 anonim ***** válasza:

Az első válaszoló az implantátumról beszélt, de az abban az esetben alkalmazható ha hiányzik fogad.

Ha csak letört belőle akkor építtesd fel. Kár lenne egy fogat lecsiszoltatni azért,hogy koronát rakjál rá.

A felépített darab letörhet ismét,de legalább nem csiszolnak le egy fogat.

2011. máj. 17. 12:13
 4/7 anonim ***** válasza:
nekem a két felső hármasom (a szemfogak) felépítve vannak immáron 12 éve. Nem tört le, az elején az egyiket kellett újra építeni, mert az nem maradt meg, de ez néhány nappal a felépítés után volt, azóta semmi bajom velük. A doki meg fogja a fejét a csodálkozástól, pedig látott már egyet s mást, öreg róka már a szakmában. Nem az az általános, hogy évekig bírják a felépített fogak, nekem azt mondta, hogy örüljek, ha 6 havonta kell újra építenie és nem gyakrabban. Még azt sem mondhatnám, hogy nagyon kímélem őket, ugye részt vesznek a harapásban is jócskán. Ha van energiád és pénzed, amit a felépítésre szánsz és belekalkulálod, hogy bármikor letörhet, akkor azt ajánlom, ha nagyjából biztosra akarod tudni a következő 6-8 évben (ennyi ma egy korona élettartama), akkor maradj a korona mellett. Nekem is azért lett épített, hogy ne kelljen a mellette lévő teljesen egészséges fogat lecsiszolni. Nekem nagyon bejött, talán néhány próbát megér, hátha neked is fent marad, de ha állandóan kell menned, mert letörik, akkor inkább korona lesz a végleges megoldás.
2011. máj. 17. 12:24
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat. Nos, nekem csak egy fogamat csiszolnák, már csak az hiányozna, hogy a mellette lévőket is, Isten őrizzen! Az a fura, hogy barátnőmnek 5 éve építették fel, és azóta sem tört le. Hát nem tudom...Utálom ezt az egész fogügyet, mindig is rettegtem a fogas dolgoktól :(
2011. máj. 17. 12:41
 6/7 A kérdező kommentje:
Meg hát nekem függőlegesen van letörve, ami gondolom rögtön megadja a választ, hogy nem érdemes felépíteni? Vagy a fene se tudja...
2011. máj. 17. 12:42
 7/7 A kérdező kommentje:
Most olvasom, hogy a gyökérkezelt fog törékenyebb, és ezért kell levédeni koronával...:( Akkor mégsem úszom meg :(
2011. máj. 17. 13:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!