Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Fáj a fog tömés? ( a kérdésed...

Fáj a fog tömés? ( a kérdésed túl rövid. )

Figyelt kérdés

Sziasztok! Most megyek először fogat tömetni,mert eddig szerencsére egészségesek voltak a fogaim.Most epdig sajnos elkerülhetetlen,mert hirtelen kettő is lyukas lett. Nagyon fáj? Hogy zajlik le? Eddig csak a suliban találkoztam fogorvossal ellenőrzéskor,még nem voltam rendesen dokinál.:S

Előre is köszönöm a válaszokat!!! 15L

2011. máj. 10. 16:48
 1/8 anonim ***** válasza:
48%
Nem fog fájni. Nem kapsz érzéstelenítőt sem. Megnézi hol van a lyukat fúróval kitisztítja vmit ráfúj jön a tömés vmilyen lapot rágcsálnod kell kb. 2 másodpercig,hogy érzed e,ha igen elsimítja majd ilyen lámpás vmi,amivel gyorsabban megköt. Aztán még fúj rá vmit. Ennyi kb.,de nem biztos,hogy pont így ez orvos függő. Nyugi nem fog fájni. Max. utána nagyon picit,de nekem eddig még nem fájt szinte soha.
2011. máj. 10. 16:58
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Maga a tömés nem de az "előkészítés" az egy picit (10/4-5).
2011. máj. 10. 17:04
 3/8 anonim válasza:
74%
Szerintem kérj érzéstelenítőt, nekem még csak úgy fúrták a fogamat és semmit az égvilágon nem éreztem. Az injekció egy apró szúrás volt és ezt hidd el!! Én is nagyon féltem tőle, de nem kell!
2011. máj. 10. 17:07
 4/8 anonim válasza:
nekem érzéstelenítéssel csináltak és úgy nem fájt meg se éreztem csak elzsibatt az érzéstelenítő - től a szám
2011. máj. 10. 19:28
 5/8 anonim ***** válasza:

Nekem sokat tömtek már, szóval: egyik dokit aki elöször tömködte, azt utáltam, mindig adott érzéstelenítőt, de úgy is ugyanúgy fájt ... és még kedves se volt a doki. :S

Aztán most nemrég átjöttem egy másik dokihoz, na őt imádom. :D Nem szokott érzéstelenítőt adni, és még így se fáj... szóval nagyon doki függő.

Folyamata: kipiszkálgatja a kajamaradékot, stb, aztán fúrja majd egy kicsit a lyukat, hogy a tömést jól belehessen rakni, aztán fúj bele levegőt, nekem általába ez szokott csak fájni...:S mert hogy az erősen jön a lyukba és az fááj.. de gyorsan el is múlik, szal túl lehet élni. :D aztán jön a tömés...az egyáltalán nem fáj. Aztán valami papírt kell rágcsálnod, hogy kiáll e a tömés, és zavar e, ha igen, akkor leszed belőle 1 kicsit, aztán kész is. Egyes töméseknél olyan lámpával szárítják.Tömésfüggő.:D ésamúgy az nem fáj.

Na, remélem kielégítettem kérdésedet. :DD ha még lenne, nyugottan, ha tudok válaszolok arra is. x)

2011. máj. 10. 20:04
 6/8 anonim válasza:
100%
Kimondottan élvezem mikor szurkálja a szám a tűvel, csak az a borzasztó zsibbasztás kellemetlen még a kezelés után 2-3 órával is! :S
2011. máj. 11. 11:44
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
2011. máj. 11. 17:28
 8/8 anonim válasza:
nekem a fogam alja volt lyukas, a fúrás fáj, nem kértem érzéstelenítőt... túl lehet élni. :D
2011. máj. 16. 19:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!