Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Eltört a fogam. Mit csináljak?

Eltört a fogam. Mit csináljak?

Figyelt kérdés
A leghátsó gyökérkezelt fogam eltörött.A gyökér bent van,de a fogam tőnél eltört,de csak a hátul.Ézem,h mozog.Mit tegyek?Most vettem észre,de csak holnap délután rendel a fogorvosom.Meg lehet még menteni ezt e fogat?Remélem érthetően írtam le.Másképp nem tudtam megfogalmazni
2009. márc. 10. 20:28
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Velem is volt ilyen.

Megmenteni nem lehet. Ha nem bírsz várni, akkor irány az ügyelet, ott szépen kiszedik, aztán ha zavar, hogy nincs ott fogad, akkor elmész magánfogorvoshoz. Tökéletes fogat csinál majd.

2009. márc. 10. 20:32
 2/7 anonim ***** válasza:
39%

Mi az hogy leghátsó?

Van akinek a leghátsó a legelső.

2009. márc. 10. 20:48
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Nálam ugyanez a szitu két foggal.

A mozgó részt kihúzták. Egy kis része megmaradt a fogamnak és persze a gyökér. A gyökérbe fúrt és belerögzített egy csapot, ami orvosi fémből van. Erre a csapra és a maradék foghoz, tömőanyagból felépítette a fogamat.

Szóval semmi sem lehetetlen.

Érdemes megmenteni. Annyi, hogy a kemény dolgok rágását meg óvatosabban kell megfontolni.

2009. márc. 10. 20:48
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Remélem meg tudja menteni!Inkább nem is eszek amíg nem voltam a fogorvosnál.
2009. márc. 10. 21:23
 5/7 anonim ***** válasza:
Na mi lett a fogaddal?
2009. márc. 11. 22:18
 6/7 A kérdező kommentje:
Meg tudta menteni!:)"Lepattintotta" az eltört darabot,és ahogy az egyik kedves válaszoló írta,beletett valami csapot és fölépítette.Ügyes a doktorbácsi!Pénteken kell visszamennem.Talált egy pici lyukat egy másik fogon,amit én nem is vettem észre.
2009. márc. 12. 06:19
 7/7 anonim ***** válasza:
Én írtam a csapos választ is és én érdeklődtem, hogy mi lett a fogaddal. Örülök, hogy sikerült. Egy jó tanács: óvatosabban egyél rajta, sérülékenyebb sokkal mint egy simán betömött fog. A kemény dolgokat eszedbe se jusson megrágni rajta.
2009. márc. 12. 06:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!