Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Igaz, hogy igaz? (Kérdésed...

Igaz, hogy igaz? (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú. )

Figyelt kérdés
Tehát: december 31-én betöltöm a 18. életévemet. A törvény vagy nem tudom mi úgy írja elő, hogy 3 hónappal előtte le kell adni az erről szóló jelentést. Ugyanis csak ekkor támogatja a Tb, mi pedig már kifizettük az összeget. Nekem augusztus 30-ra befejezik a fogaim "csinálását", akkor leszedik a fogkövet is. Mivel pont az év utolsó napján születtem, ezért a hónap utolsó napjáig van időm. Tegnap voltam egy kezelésen, az asszisztens nő is azt mondta, úgy van. Az augusztus 30-i utolsó kezelésemet követően 30 napom van arra, hogy felrakják a ragasztót. A fogszabályzós orvosomnál (Turcsányi, Miskolc) körülbelül hetente adják az időpontokat, legközelebb május 23-ra kaptam. Ha megbeszélem vele, hogy a 30-i kezelést követően mihamarabb tegye fel a ragasztót, akkor meg van oldva. Nagyszüleim mérgesek rám, mert nem adtam pénzt az orvosomnak, hogy hamarabb csinálja - hiába mondtam Nekik, hogy nincs 6 kezük, így is mindenkinek júliusra osztották az időpontokat, velem még kivételt is tettek, mert 8-at beírtak előre, de félnek, hogy nem tudnak újabb pénzt előteremteni anyáékkal együtt, hiszen akkor rá kéne fizetnünk. Nyugtassatok meg, hogy jól látom a szituációt, és fel lesz még rakva idén a ragasztó!
2011. ápr. 27. 19:52
 1/2 A kérdező kommentje:
* szeptember 31 lejárta előtt.
2011. ápr. 27. 19:53
 2/2 anonim ***** válasza:

Hát ami az idei felrakást illeti: persze, hogy felrakják. Ha már kifizetted :D

Viszont ekörül nagy a vita, hogy mit támogat, hogy támogat, egy éve ilyenkor azon ment a vita, hogy meg is szűnt a támogatás (nem, nem szűnt meg!), VISZONT!! Szerintem csak akkor adják meg rá a támogatást, ha a kezelés a kezelési terv szerint még 18 éves korod előtt befejeződik. Szóval lehet, hogy behajtják rajta, de ezt szerintem még ők sem tudják, hogy mit, hogy merre, meddig..

Sok sikert az eligazodásban! :D

2011. ápr. 28. 08:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!