Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Fogszabályzót ennyi idősen?

Fogszabályzót ennyi idősen?

Figyelt kérdés
20 éves múltam, majdnem 21. Eddig iskolafogászatra jártam, de ott nem mondtak semmit. Meg bunkók is voltak. Alig várták, hogy elmenjenek az emberek és egész nap kint cigiztek. Ma voltam először egy rendes fogdokinál. Ő nagyon kedves és aranyos volt velem. Mondta, hogy van olyan fogam, ami most kezd kinőni, mert a másiktól nem tudott (de könyörgöm ezt a suliorvos mért nem mondta). Azt javasolja, hogy menjek fogszabályzásra. Tudom, hogy nem olcsó, ezzel nincs gond. Suli mellett dolgozom. De nem ciki ez így ennyi idősen? És meddig van fent kb.?
2011. ápr. 27. 09:57
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszod! :)
2011. máj. 1. 07:51
 12/15 anonim ***** válasza:
Szia! Én 25 éves lány vagyok, és mostanra jutottam el odáig, hogy fél éven belül sikerül kigazdálkodom fogszabályzásra a nem kevés pénzt. Én is érdeklődtem már két dokinál. Azt mondták, a porcelán 100 ezer körül van egy fogsorra, a fém 60 körül (de mit ad isten, durva fémallergiám van évek óta) + az egyik dokinál havi 5 ezret, a másiknál 9 ezret kell fizetni. Csak nekem valószínűleg alsó és felső fogsorra is kellene fogszabályzó, de összeszedem rá a pénzt, mert már nagyon szeretnék önfeledten mosolyogni. Tragédia, ahogy kinéznek a fogaim. :(
2011. máj. 2. 22:33
 13/15 A kérdező kommentje:

Szia!

Örülök, hogy írtál. Legalább tudom, hogy nem vagyok egyedül. Én épp most kezdtem el dolgozni (máj.02.). Kicsivel több, mint 80ezret keresek. De mivel anyummal élek, így másra nem kell pénz. Ezért én az első hónap után már fel szeretném rakatni a felső fogszabályzót! Azt mondták (ha kell az alsóra is), akkor az pár hónap eltolódással kerül fel. Amúgy utánakérdeztem a dolognak. Én ilyen fogszínűt szeretnék. Az pedig 115ezer. :S Úgyhogy mégsem vagyok annyira szerencsés. Viszont a hely, ahova megyek, jónak néz ki! :) És remélhetőleg ebben a hónapban el tudok menni egy ingyenes konzultációra. Akkor majd minden kiderül! :) Addig meg dolgozok serényen (bár ne kéne :)). Meglesz az a fogszabi, ha törik, ha szakad! :D

2011. máj. 4. 17:11
 14/15 anonim ***** válasza:
Szia! Az előző válasz írója vagyok. Hát igen, nem olcsó mulatság, de én is úgy vagyok vele, hogy ha bankot kell rabolnom is meglesz az a fogszabályzó. Na jó, csak viccelek, bankrabló azért nem leszek. :) Sok sikert és kitartást neked! A dokik, akikkel beszéltem, azt mondták, hogy sohasem késő fogszabit feltetetni, vannak 40 éves pácienseik is, akik fogszabályzásra járnak. Én csak egy dologtól félek, a foghúzástól. Soha nem húzták még egy fogamat sem, és muszáj lesz felső 2 rágófogamat is kihúzni, hogy legyen helye az össze-vissza álló fogaimnak szépen beállni a sorba. De csak túlélem majd azt a két húzást, bár már előre rettegek. Nem baj, a szép fogsorért mindent. :)
2011. máj. 4. 17:23
 15/15 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező! Végül felrakattad a fogszabit, ha igen, mik a tapasztalataid? Most én is hasonló helyzetben állok, nagyon kéne az a fogszabályzás.

és bocsi az offért

2011. aug. 4. 23:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!